Gelijkspel in Napels, Leverkusen en Salzburg winnen

De strijd om een Champions League-ticket tussen Napoli en Athletic de Bilbao ligt nog helemaal open na het gelijkspel in Napels. Bayer Leverkusen en Red Bull Salzburg deden goede zaken tegen respectievelijk FC Kopenhagen en Malmö FF.

Napoli - Athletic de Bilbao 1-1
De strijd tussen de twee ploegen uit de Europese topcompetities ligt nog helemaal open. Namens de thuisploeg bepaalde Gonzalo Higuaín na ruim een uur de eindstand.

De Argentijnse centrumspits draaide knap weg en schoot de bal fraai in de lange hoek. Daarmee voorkwam Higuaín een slechte uitgangspositie voor de return van volgende week woensdag in Bilbao.

Athletic de Bilbao nam vlak voor de rust namelijk de leiding via Iker Muniain, die doelman Rafael Cabral verschalkte in de korte hoek. Ondanks het gelijkspel wist Bilbao wel te scoren op vreemde bodem en blijft de Spaanse subtopper uitzicht houden op het hoofdtoernooi van de Champions League. De laatste keer dat Athletic acteerde op dat podium was tijdens het seizoen 1998/99.

FC Kopenhagen - Bayer Levekusen 2-3
In Kopenhagen een doelpuntrijk duel. Voor de rust kregen de fans in het Telia Parken stadion maar liefst vijf treffers voorgeschoteld, waaronder één van voormalig PSV-verdediger Mathias Zanka Jørgensen. De boomlange centrumverdediger kopte na negen minuten 1-1 binnen namens de thuisploeg.

Behalve Zanka was ook Daniel Amartey trefzeker namens Kopenhagen, terwijl Stefan Kiessling, Karim Bellarabi en Heung-Min Son scoorden voor Leverkusen: 2-3. In tegenstelling tot de eerste helft vielen er na de rust geen treffers. Met drie doelpunten op vreemde bodem heeft Leverkusen een goede uitgangspositie voor de return in de BayArena.

Red Bull Salzburg - Malmö FF 2-1
Red Bull Salzburg heeft de eerste ontmoeting op bezoek bij Malmö FF gewonnen, al kan de late tegentreffer van Emil Forsberg weleens nare gevolgen hebben. De middenvelder van Malmö bepaalde in de negentigste minuut de 2-1 eindstand waardoor het duel in Zweden weer spannend is. In Oostenrijk opende Franz Schiemer na ruim een kwartier de score namens Salzburg, terwijl Jonathan Soriano na de rust de marge op twee zette voor de ploeg van trainer Adi Hütter.