Gelijkspel bij Monaco houdt PSG van koppositie af

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic verzuimd aan kop te komen in de Ligue 1. Bij AS Monaco werd met 0-0 gelijkgespeeld. Bekijk hier de samenvatting.

Gelijkspel bij Monaco houdt PSG van koppositie af

De Monegasken hadden midweeks in de Champions League nog getoond een uiterst degelijke ploeg te zijn. Bij Arsenal werd met 1-3 gewonnen. Ook vanavond toonde Monaco defensief weinig weg te geven, al stond daar zo goed als geen enkele kans tegenover.

Zonder Ibrahimovic moesten bij PSG Ezequiel Lavezzi en Edinson Cavani de kar trekken in de voorhoede. Dat lukte maar deels. De kansen werden immers wel gecreëerd, maar de afronding liet te wensen over. Cavani knalde de bal op de vuisten van doelman Danijel Subasic, die nog altijd Maarten Stekelenburg op de bank houdt.

Lavezzi schoot twee keer rakelings naast, waarbij hij zeker zijn eerste poging in een goal om had moeten zetten. De Argentijn raakte de bal echter volledig verkeerd.

Na rust probeerde PSG het nog wel, maar werd de ban mede door twee gemiste kansen van Javier Pastore niet meer gebroken. Daardoor is Olympique Lyon ondanks de nederlaag van zaterdag bij Lille (2-1) nog altijd koploper met 54 punten uit 27 duels. PSG heeft een punt minder. Olympique Marseille, dat vrijdag in eigen huis verloor met 3-2 van Caen, is derde met vier punten minder dan de lijstaanvoerder. Monaco is de nieuwe nummer vier met 44 punten, al hebben de Monegasken nog een duel tegoed. Bij PSG deed Gregory van der Wiel negentig minuten mee.

Overigens mogen PSG en Monaco woensdag in Parijs op herhaling. Dan staat de kwartfinale in het bekertoernooi (Coupe de France) op het menu. De verwachting is dat Stekelenburg dan bij Monaco weer onder de lat plaatsneemt, aangezien hij in de bekertoernooien wel de voorkeur krijgt boven Subasic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.