Gelegenheidsspits Markiet: 'Hij moest een keer vallen'

Dat Gévero Markiet als pinchhitter succesvol was tegen Ajax kwam zowel voor de hoofdrolspeler zelf als voor FC Utrecht-trainer Robby Alflen niet als een verrassing.

Verdediger Markiet kwam negen minuten voor tijd bij een 1-0 achterstand op het veld als gelegenheidsspits. Hij had nog geen vier minuten nodig om toe te slaan en Utrecht met de 1-1 een punt te bezorgen.

'Ik heb al vaker in de spits gestaan dit seizoen, ook in de voorbereiding', zei Markiet tegenover FOX Sports. 'Dus hij moest een keer vallen.'

Voor coach Alflen was het inzetten van Markiet als aanvaller een beproefd recept. 'Ik zette hem bij Jong Utrecht ook in de spits. Hij is gewoon handig in de kleine ruimte, dat heeft hij vandaag ook bewezen. We hebben niet veel kansen afgedwongen, dus het was me duidelijk dat het uit een hoge bal moest komen. Dat gebeurde uiteindelijk ook.'

Waar Markiet de gevierde man was in de Galgenwaard, ontpopte Ramon Leeuwin zich tot de schlemiel. Met een eigen doelpunt zette hij Ajax op voorsprong en in de slotfase werd hij ook nog eens van het veld gestuurd. 'Ik maak een overtreding, maar ik vond het zeker weten geen rood', sprak de 27-jarige mandekker over zijn tackle op Nicolai Boilesen. 'Geel had hier wel volstaan volgens mij.'