Geïrriteerde Tuchel doet oproep na blamage: 'Het gaat niet vanzelf'

Reacties

De blamerende thuisnederlaag die Paris Saint-Germain woensdagavond leed, heeft de gemoedstoestand van trainer Thomas Tuchel bepaald geen goed gedaan. De Duitser reageerde geïrriteerd op de kritische media en nam het op voor zijn spelers, al gaf hij ze ook een les mee.

Geïrriteerde Tuchel doet oproep na blamage: 'Het gaat niet vanzelf'
PSG
PSG
0 - 2
Reims
Reims

PSG kent een wat wisselende start van het seizoen. Er werd eerder in het Ligue 1-seizoen al verloren bij Stade Rennes, tegen Strasbourg en Olympique Lyon werd tweemaal heel nipt gewonnen, het Champions League-avontuur werd geopend met een klinkende 3-0 zege op Real Madrid. Woensdag was er vervolgens een regelrechte blamage, want het bescheiden Stade Reims was in Parijs met 0-2 te sterk.

Op de persconferentie na afloop richtten de pijlen zich op trainer Tuchel, die (om verschillende redenen) aardig wat spelers had opgesteld die de laatste tijd niet al te veel minuten hebben gemaakt. Ten opzichte van de topper tegen Olympique Lyon mochten nu bijvoorbeeld Presnel Kimpembe, Layvin Kurzawa, Leandro Paredes en de pas achttienjarige Loïc Mbe Soh opdraven.

Bij die keuzes werden vraagtekens gezet, maar Tuchel beet van zich af. 'Als jullie vinden dat dat mijn verantwoordelijkheid is, dan neem ik die verantwoordelijkheid', sprak hij licht gepikeerd, om de pers vervolgens mee te geven dat de kritiek wel erg makkelijk is. 'Ik moet deze keuzes namelijk al vóór de wedstrijd maken, achteraf is het voor iedereen makkelijk om als een trainer te praten... We hebben een paar jongens de kans gegeven, ik heb vertrouwen in ze en ik weet ook zeker dat we met dit team beter hadden kunnen spelen.'

De Duitse oefenmeester baalde dan ook stevig van de pijnlijke uitglijder. 'Vooral omdat dit gewoon een terechte nederlaag is. Reims speelde veel beter, wij waren niet gevaarlijk en niet aggressief. En toen raakten we ook nog Eric Maxim Choupo-Moting kwijt met een blessure.' Dat kon er voor Tuchel nog wel bij, gelet op de afwezigheid van Edinson Cavani, Kylian Mbappé en Mauro Icardi. 'We hadden vier spitsen, maar nu hebben we er niet één meer.' Al met al hoopt Tuchel dat de nederlaag een wake-up call is. 'Soms is het goed om even te beseffen dat het allemaal niet vanzelf gaat', sloot hij af.

Koninkrijk Neymar bij PSG: 'Ze doen echt alles om de ster tevreden te houden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.