Gehurkte Balotelli hit op internet, griep velt Villa

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Gehurkte Balotelli hit op internet, griep velt Villa

• Raheem Sterling bracht Liverpool zaterdagavond terug in de wedstrijd tegen West Ham United, maar de assist en de loopactie van Mario Balotelli waren zowaar nog mooier dan het doelpunt (snoeihard schot in linkerhoek). Super Mario gaf met zijn loopactie een andere dimensie aan het woord 'overstapje'. De Italiaan sprong namelijk – gehurkt - meer dan een meter de lucht in om ruimte te maken voor de pegel van Sterling. Die actie ging al vrij snel viraal. Een klein overzichtje van wat leuke fotobewerkingen:

'We hebben heel veel pech. Veel van de stafleden zijn ook ziek en ik voel me eveneens niet honderd procent fit.'
Paul Lambert overweegt het trainingscomplex van Aston Villa een paar dagen te sluiten, zo liet hij na afloop van het duel met Arsenal (3-0 verlies) weten op het gebruikelijke perspraatje. De selectie waar de manager normaliter over beschikt is namelijk getroffen door een griepvirus. Darren Bent, Ashley Westwood en Nathan Baker haakten vooraf al af; Andreas Weimann kon in de rust niet verder omdat hij zich ziek voelde.

'De motivatie is er, maar op het tactische, technische en fysieke vlak doen we het nog niet bijzonder goed. We moeten wakker worden.'
Ook in Parijs hangt er blijkbaar een noodklok, want trainer Laurent Blanc luidt hem. De coach van Paris Saint-Germain blikt met deze woorden vooruit op het duel met Olympique Lyon van zondag en kijkt terug op de voorgaande competitieduels en het treffen met Ajax (1-1 gelijkspel) in de Champions League. Desalniettemin vond Blanc het nog te vroeg om te spreken van 'malaise'; dat doet hij misschien zondagavond laat wel, als zijn ploeg verliest van Lyon. (AFP)

• Bij Feyenoord werd Sekou Cissé afgeschreven als voetballer. De Ivoriaan had te vaak last van een zeurende blessure aan zijn teen en scoorde te weinig. Nadat de Rotterdammers hem transfervrij lieten vertrekken, tekende hij een contract bij Genk. Daar lijkt hij opgeleefd, getuige zijn kopdoelpunt van vorige week en zijn treffer van zaterdagavond. In het duel met Moeskroen-Peruwelz was hij opnieuw trefzeker, dit keer met een afstandsschot, en had daarmee zijn aandeel in de 1-2 overwinning.

'Zo'n goal maak je normaal gesproken alleen op FIFA.' Het is een veelgehoorde quote in de voetbalwereld, maar Eden Hazard brengt daar nu verandering in. De Belg – die in Engeland, Frankrijk en België de cover van het spelletje siert – speelt zijn doelpunten op de game zelfs na.

• Sampdoria-coach Sinisa Mihajlovic heeft zijn vraag om verdere uitleg bij een kritische fan moeten bekopen met een kapotte zonnebril. De 'supporter' riep nabij het hotel waar Samp verbleef wat nare dingen naar de hoofdtrainer, die daarop op de man in kwestie afliep. Die bedreigde Mihajlovic nog een keer, zo weet La Gazzetta dello Sport, en sloeg hem toen in zijn gezicht. De coach overweegt nu om, niet heel verrassend en de enige juiste stap, aangifte tegen de agressor te doen.

'Ik ben blij dat ik hier nog ben en ik hoop dat ik hier ook voor altijd mag blijven. Op vijftienjarige leeftijd kwam ik bij deze club terecht, dus ik voel me hier thuis. Daarom wil ik hier niet weg.'
Of het contract van Rafael bij Manchester United verlengd zal gaan worden, weten we nog niet. Daar gaat Louis van Gaal namelijk over; hij velt als manager het eindoordeel. Als het aan de verdediger zelf ligt, blijft hij er echter voor eeuwig. (United Uncovered)

'Hij is als een zoon voor mij.'
Zondagmiddag neemt Cagliari het op tegen AS Roma, de ploeg waar Cagliari-coach Zdenek Zeman ooit actief was. De trainer heeft nog steeds bijzonder veel respect voor clubicoon Francesco Totti. Zeman behoort naar eigen zeggen niet tot de fanclub van Daniele De Rossi. In zijn tijd als coach van Roma verwees hij de Italiaan regelmatig naar de bank en nog steeds is De Rossi 'een van de spelers waar ik niet mee spreek', zo sprak hij tegenover verschillende Italiaanse media.

'Ik probeer mijn werk zo goed mogelijk uit te voeren en soms is het fijn als mensen daar feedback bij geven. Maar soms is het ook belangrijk om je in te beelden dat wij ontzettend hard ons best doen en zou het fijn zijn als er niet te harde kritieken worden geleverd.'
Alan Pardew ligt onder vuur als manager van Newcastle United. Zijn ploeg is na vijf duels terug te vinden in de kelder van de Premier League, met in totaal drie behaalde punten uit drie gelijke spelen. Witte zakdoekjes, spreekkoren, zelfs de website SackPardew.com krijgen Pardew echter niet klein: hij wil niet weg! Dat zouden wij ook zeggen, met een mooie afkoopsom in het verschiet. (BBC)

Anderlecht speelde zaterdagavond tijdens het duel met Cercle Brugge met de naam van lingeriezaak Ohlala uit Lendelede op het shirt. Vooraf zou je denken: dan wordt de ploeg niet in het hemd, maar in de jarretels gezet bij een nederlaag. Maar deze opmerking konden we nog even vooruitschuiven naar een eventuele volgende gelegenheid. Anderlecht won namelijk met 3-2.

• Tijdens de wedstrijd Bergen – Lommel (1-1) vond er een vreemd voorval plaats. Beide trainers raakten namelijk met elkaar in de clinch. Didier Beugnies (Bergen) en Stijn Vreven (Lommel en onder meer oud-speler van Vitesse en FC Utrecht) botsten niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk met elkaar. Beugnies deelde zelfs een kopstoot uit aan De Indiaan nadat de twee in een discussie verzeild waren geraakt over een rode kaart, waarop beide coaches naar de tribune werden verwezen. De KBVB buigt zich volgende week over de zaak. (Het Nieuwsblad)

'Ik geef geen cadeautjes terug. Als de ethische commissie niet zo gelukkig was met de uitgedeelde horloges, dan hadden ze ons dat vier maanden geleden in Brazilië moeten vertellen.'
• UEFA-voorzitter Michel Platini geeft geen gehoor aan de vraag vanuit de FIFA om zijn peperdure horloge, dat hij kreeg na afloop van het WK, te retourneren. Het zou volgens de internationale voetbalbond 'ethisch niet verantwoord' zijn. KNVB-voorzitter Michael van Praag had het uurwerk echter al direct geweigerd, zo liet hij Voetbal International eerder weten. De Fransman nam het presentje wel aan en is er erg aan gehecht. In de wandelgangen wordt namelijk gefluisterd dat het klokje precies is ingesteld op de tijd waarin Platini nog leeft: de Middeleeuwen. Lekker rustig, zonder al die techniek, laat staan technische hulpmiddelen.  

'Ik overweeg met hem te trouwen.'
• Een grapje van Filippo Inzaghi, die vol lof is over Jérémy Ménez, die in zijn eerste twee wedstrijden namens AC Milan drie doelpunten maakte. 'We hadden een gesprek op Ibiza en hij verleidde me binnen vijf minuten. Ik had door dat ik met een echte professional te maken had en dat heeft hij bewezen op het veld’, aldus de trainer van AC Milan tegenover Le Parisien.

• Een bizar eigen doelpunt in de Russische competitie. Siyanda Xulu probeert de bal namens FK Rostov voor de lijn weg te werken, maar schiet al vallend in zijn eigen doel. Een flinke blunder van de Zuid-Afrikaan, die met de eigen treffer bijdroeg aan de 5-0 nederlaag tegen Zenit Sint-Petersburg.

'Ik heb nooit gezegd dat ik weg wilde bij Celtic.'
Ondanks interesse uit de Premier League bleef Virgil van Dijk afgelopen zomer bij Celtic. Er werd gesuggereerd dat hij een transferverzoek had ingediend, maar die suggestie verwerpt hij. Toch sluit hij een vertrek in de winter niet uit. 'Het is lastig te zeggen wat er gaat gebeuren.' (Daily Record)

'Nadat hij vijftig doelpunten maakte in 57 wedstrijden in Nederland, scoort Pellè nu ook nog in Engeland. We houden hem in te gaten, net als anderen.'
• Een debuut voor de nationale ploeg van Italië komt steeds dichterbij voor Graziano Pellè. De spits van Southampton zat al in de voorselectie voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland en bondscoach Antonio Conte laat zich nu opnieuw lovend over hem uit. (Corriere dello Sport)

Martin Skrtel, Dejan Lovren en Lazar Markovic dachten in de trein naar Londen, waar Liverpool zaterdagavond tegen West Ham United speelde, rustig een dutje te kunnen doen. Dat was echter buiten ploeggenoot José Enrique gerekend, die het tafereel op de gevoelige plaat vastlegde. De foto's zijn hier te bekijken.

'Ik gun Kenneth alles, maar het liefst schieten we er vier bij hem binnen.'
De inleidende beschietingen op de Klassieker van zondag zijn begonnen. Joël Veltman laat alvast weten dat Kenneth Vermeer, die overstapte van Ajax naar Feyenoord, niet op genade kan rekenen. De doelman zelf is nuchter als altijd. 'Het zal een speciale wedstrijd voor mij zijn, maar ik speel nu voor Feyenoord en wil gewoon winnen van Ajax.' (Algemeen Dagblad)

• Deze keeper heeft wel eens een betere dag gehad. Hij gaat twee keer enorm in de fout, waarmee hij zelfs de verdenking op zich laadt dat hij omgekocht is.

• Vorig seizoen solliciteerde Ronald Koeman openlijk naar een functie bij Swansea City, waar Garry Monk toen interim-manager was. Inmiddels heeft hij een vaste aanstelling gekregen en vanmiddag nam hij het op tegen Koeman, die inmiddels aan de slag is gegaan bij Southampton. Voor wrok heeft het niet gezorgd bij Monk. 'Het maakt mij niet uit. Zijn zaakwaarnemer deed al deze uitspraken. Mensen kiezen verschillende manieren om dingen te doen.' (Sky Sports)

'Volgens mij is het beter tegen de beste clubs te spelen, dan veel te trainen.'
José Mourinho beweerde dat Liverpool vorig jaar een voordeel had, omdat het geen Europees voetbal hoefde te spelen. Louis van Gaal, waarvoor dit jaar bij Manchester United hetzelfde geldt, is het niet eens met zijn voormalig assistent. 'Het is juist een voordeel om in de Champions League te spelen, omdat je dan strijdt tegen ploegen van een hoog niveau.' (Sky Sports)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.