Gefrustreerde Santa Cruz aast op vertrek bij City

Manchester City kan een transferverzoek van Roque Santa Cruz verwachten. De Paraguayaan ziet bij gebrek aan perspectief een vertrek als beste oplossing.

Gefrustreerde Santa Cruz aast op vertrek bij City

Het aantal duels van Santa Cruz staat dit seizoen nog op nul. En de kans op speeltijd is ook klein, zo beseft de aanvaller zelf ook. 'Ik zie mezelf niet in actie komen in dit team en dat is frustrerend', vertelde de Paraguayaan aan de BBC.

Manager Roberto Mancini achtte het bijzonder lastig voor Santa Cruz om een basisplaats te veroveren, zo meldde de Italiaan in oktober. 'Als de manager niet in je gelooft, dan kan je hem niet dwingen dat te doen', zei de aanvaller zelf.

'Het is frustrerend voor mij omdat ik fit ben. Ik blijf ook hard werken aan mijn fitheid. Maar er komt een moment dat ik naar de optie moet kijken elders te gaan spelen. Er is geen alternatief.'

Santa Cruz kwam in 2009 voor twintig miljoen euro van Blackburn Rovers naar Manchester City. Maar de Paraguayaan kon zijn sterke vorm niet voortzetten bij The Citizens. Mede door blessures en concurrentie bleef zijn inbreng beperkt tot vier doelpunten in 23 wedstrijden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's