Geflatteerde zege Atlético, cruciale winst Hércules

In de Primera División heeft Hércules Alicante cruciale punten tegen degradatie gepakt. Atlético Madrid had thuis enige problemen met Levante, maar won toch ruimschoots met 4-1.

Atlético Madrid - Levante 4-1Atlético Madrid sloeg de aanval van Levante op een plaats met recht op Europees voetbal af. Na twintig minuten leidde de thuisploeg met 1-0 door een doelpunt van Elias. Voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een penalty, verzilverd door Felipe Caicedo.

Zowel Atlético als Levante begon scherp aan de tweede helft. Met de steun van het publiek kwam de thuisploeg al vijf minuten na de hervatting op voorsprong door Sergio Agüero (foto). De Argentijn bracht Levante twintig minuten voor tijd de nekslag toe door een strafschop te benutten. Atlético kreeg de 4-1 in de schoot geworpen. Levante-doelman Gustavo Munúa grabbelde een corner in zijn eigen doel.

Hércules Alicante - Deportivo La Coruña 1-0Bij een verlies zou het ontlopen van degradatie voor de ploeg van bankzitter Piet Velthuizen en basiskracht Royston Drenthe erg lastig worden. Hércules Alicante, dat in het begin van het seizoen knappe prestaties leverde, was inmiddels afgezakt naar de negentiende positie.

Zondag was er weer een lichtpuntje voor de laagvlieger. Er werd met 1-0 van Deportivo gewonnen en valt de achttiende plaats Hércules ten deel. Overtuigend was de overwinning allerminst. Tiago Gomes bezorgde Hércules een kwartier na rust de punten.

Door de winst staat Hércules op gelijk aantal punten met Real Zaragoza en twee punten achter op nummer zeventien Osasuna. Daardoor mag het nog hopen op lijfsbehoud in de hoogste divisie van Spanje.

Overige uitslagenReal Mallorca - Getafe 2-0Sporting Gijón - Espanyol 1-0Racing Santander - Málaga 1-2 Foto: VI Images