Geen zorgen bij Polen over doelpuntloze Lewandowski

Reacties

Het is slechts een kwestie van tijd voor Robert Lewandowski op het EK begint met scoren, denkt Adam Nawalka. De Poolse bondscoach verwacht veel van zijn spits in de achtste finale tegen Zwitserland.

Geen zorgen bij Polen over doelpuntloze Lewandowski

Met zeven punten uit drie wedstrijden kan Polen terugblikken op een uitstekend verlopen groepsfase, die dinsdagavond door Arek Milik en co met een 1-0 zege op Oekraïne werd afgesloten. Alleen Duitsland deed in het in Poule C beter op basis van het doelsaldo. Polen kreeg nog geen goal tegen, maar het is nog wachten op doelpunten van sterspeler Robert Lewandowski.

De normaal zo trefzekere spits kan op het vertrouwen van Nawalka rekenen, benadrukt de bondscoach op de UEFA-site. 'Dat hij nog niet gescoord heeft, is totaal geen probleem. Hij werkt hard en is van grote waarde. De goals komen vanzelf. Ik denk dat hij in de komende wedstrijd gaat scoren.'

Arek Milik heeft gemengde gevoelens door de tweede plaats. 'Voor het toernooi had ik voor die plek getekend, maar we hadden ook eerste kunnen worden. Jammer genoeg is dat niet gelukt, maar we zitten nog in het toernooi. Daar ben ik blij mee, al kunnen we ons nog op veel punten verbeteren', concludeert de Ajacied.

Dat laatste kan Oekraïne zeker. Het land verlaat het EK na drie wedstrijden roem- en puntloos. Bondscoach Mykhailo Fomenko kondigde al aan afscheid te nemen, maar is wel tevreden over het laatste EK-optreden van zijn ploeg. 'Vandaag voetbalden we tenminste. Hopelijk gebruiken de spelers deze ervaring. Als we hard werken op het veld, zullen we uiteindelijk onze mogelijkheden gaan benutten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.