Geen winnaar bij subtopper tussen Sevilla en Levante

Sevilla en Levante hebben zaterdagavond in een onderling duel met 1-1 gelijkgespeeld. Doelman Gustavo Munúa werd bij Levante de gevierde man, hij stopte in de slotfase een strafschop van Álvaro Negredo.

Het duel werd na een minuut spelen kortstondig gestaakt door een opmerkelijk incident. De fans van thuisploeg Sevilla gooiden uit protest tegen het late aanvangstijdstip (22.30 uur) honderden tennisballen op het veld. Pas nadat alle ballen verwijderd waren, werd er weer hervat.

In het vervolg zette Negredo (foto) zijn ploeg na 21 minuten op voorsprong. Lang kon Sevilla niet genieten van die weelde, Arouna Koné (oud-Roda JC en PSV) zorgde voor de gelijkmaker.

In de tweede helft was het vooral in de slotfase Sevilla dat aandrong. Dat offensief leek beloond te worden, maar doelman Munúa dacht daar anders over. Eerst haalde hij in samenwerking met zijn defensie een bal van de lijn, nadat hij het speeltuig zelf knullig had laten lopen. Daarna had hij een adequaat antwoord op de strafschop van Negredo.

Zodoende bleef het bij 1-1, waardoor Levante vijfde blijft met twee en drie punten achterstand op de nummers vier en drie, respectievelijk Málaga en Valencia. De vierde plaats geeft recht op Champions League-voorrondes, terwijl een plaats hoger een direct startbewijs oplevert. Sevilla is voor even zesde, een plaats die aan het einde van het seizoen Europa League-voetbal betekent, maar kan bij de resultaten van zondag weer enkele plaatsen zakken. Foto: VI Images