Geen vervanger voor Castaignos bij FC Twente

Reacties

FC Twente zal voorlopig geen vervanger aantrekken voor Luc Castaignos, indien de spits wordt verkocht aan Swansea City. De Tukkers zullen het geld vooral gebruiken om de financiële tekorten aan te zuiveren.

Geen vervanger voor Castaignos bij FC Twente

De club uit Enschede werd recent door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in Categorie 1 en staat daardoor onder verscherpt toezicht van de bond. Twente en Swansea zijn in grote lijn akkoord over een transfersom van 8,5 miljoen euro voor Castaignos, die het afgelopen half jaar intensief is gevolgd door scouts van de club uit Wales.

'De keuze is altijd aan de speler zelf, maar de clubs komen er wel uit', reageert voorzitter Joop Munsterman, die geen leegloop verwacht. 'Buiten Swansea voor Castaignos heeft zich geen enkele club concreet voor een speler van ons gemeld.'

Trainer Alfred Schreuder begint op 18 juni de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Torgeir Børven als spits. De 22-jarige Noor werd in de winterstop al aangetrokken als beoogd opvolger van Castaignos en maakte in de afgelopen maanden een goede indruk. Voor de versterking van de selectie ligt het zwaartepunt bij de potentiële opvolging van de begeerde vedette Dusan Tadic.

Dat moet wederom een multifunctionele speler worden die op de vleugels én als nummer 10 uit de voeten kan. De nu nog bij SC Heerenveen onder contract staande Hakim Ziyech (20) is een gewenste kandidaat, maar zijn transfersom is vooralsnog een groot obstakel. FC Twente kan een dergelijk bedrag niet meer ophoesten, zoals twee jaar geleden nog gebeurde toen Tadic voor ruim zes miljoen euro werd gekocht van FC Groningen.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.