'Geen team al twee keer benadeeld zoals Oranje'

Reacties

Dat de Gambiaan Bakary Papa Gassama maandag scheidsrechter is bij het derde en laatste groepsduel van Oranje hoeft niet verkeerd uit te pakken, meent bondscoach Louis van Gaal.

'Geen team al twee keer benadeeld zoals Oranje'

'Ik kan geen oordeel over de scheidsrechter geven. Ik heb hem nog nooit zien fluiten', aldus Van Gaal tijdens de persconferentie over de leidsman die maandag zijn WK-debuut maakt. 'Ik neem aan dat de FIFA goede scheidsrechters heeft geselecteerd.'

Toch is Van Gaal niet erg te spreken over de arbiters waar Oranje in de eerste wedstrijden mee te maken kreeg. 'Wij hebben twee keer een penalty onterecht tegen gekregen. Het is heel knap dat mijn spelers twee een achterstand door een penalty hebben om kunnen buigen. De eerste was toen Diego Costa op de voet van Stefan de Vrij ging staan en er eigenlijk niks aan de hand was en de tweede was in het duel met Australië een schot vanaf twee meter tegen de hand van Daryl Janmaat. En hij maakte ook nog een heel normale beweging. Ook dat was geen penalty. Geen land is zoiets al twee keer overkomen, dus wellicht doet deze scheidsrechter het wel beter', besloot Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.