Geen Rosales, wel Janko bij competitiestart Twente

Roberto Rosales mist de eerste competitiewedstrijd die zijn nieuwe club FC Twente vrijdag afwerkt bij Roda JC. De opvolger van Ronnie Stam, die voor twee miljoen euro werd overgenomen van AA Gent, is deze week teruggekeerd naar zijn vaderland Venezuela.

Geen Rosales, wel Janko bij competitiestart Twente

Daar moet Rosales de formaliteiten afhandelen om in aanmerking te komen voor een tewerkstellingsvergunning in Nederland. Daarna meldt de verdediger zich bij de nationale selectie van Venezuela voor een oefeninterland in en tegen Panama (woensdag). Het is nog onzeker of Rosales speelgerechtigd is voor de eerste thuiswedstrijd van FC Twente op 14 augustus tegen SC Heerenveen.

Nacer Chadli en Bart Buysse, de twee andere nieuwelingen die maandag door FC Twente werden gepresenteerd, zijn volgens trainer Michel Preud'homme wel speelklaar. 'Nacer heeft met AGOVV al de gehele voorbereiding meegemaakt en Bart heeft met Zulte Waregem zelfs al een competitiewedstrijd tegen Standard Luik in de benen', vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Preud’homme kan vrijdag bij Roda JC wel beschikken over spits Marc Janko. De Oostenrijkse miljoenenaankoop bleef zaterdag tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax uit voorzorg aan de kant. Janko had een lichte heupblessure en zag zijn vervanger Luuk de Jong de enige goal van de wedstrijd maken. FC Twente zal het in de seizoensouverture eveneens moeten stellen zonder doelman Sander Boschker. De keeper ondergaat een kleine medische ingreep waarover de club niet in details wil treden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen