Geen patat bij Lotte, HSV kampt met wildplassers

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Geen patat bij Lotte, HSV kampt met wildplassers

• De fans hadden er reikhalzend naar uitgekeken. Hun helden van Sportfreunde Lotte, de nummer zeven uit Derde Bundesliga, zouden het opnemen tegen het grote Borussia Dortmund, met als inzet een plaats in de halve finale van het Duitse bekertoernooi.

Het stadion was echter niet geheel berekend op alle aandacht. In ieder geval was er geen patat te koop. In verband met de stroombelasting voor de live-uitzending bleven de frituurpannen namelijk uit, zo was de melding aan de hongerige toeschouwers.

Later op de avond kon de frituurpan waarschijnlijk wel weer aan. Vanwege overvloedige sneeuwval werd geconcludeerd dat het onverantwoord was om te spelen. De wedstrijd wordt nu gespeeld halverwege maart.

• Nederlanders staan in het buitenland ook bekend om hun gierigheid. Joost en Niels, van het Youtube-kanaal Gierige Gasten, hebben die naam eer aangedaan bij Club Brugge. Verkleed als mascottes slaagden ze erin gratis en voor niets binnen te komen. Niet alles lukt, want samen het veld opkomen was het tweetal niet gegund.

• Met een zestiende plaats in de competitie en een 8-0 nederlaag tegen Bayern München zijn er niet alleen sportieve problemen voor Hamburger SV, ook in het stadion heeft de club te kampen met problemen. Wildplassers zouden een probleem zijn in het Volksparkstadion en dus liet de club via Twitter nog maar eens weten dat dit niet op prijs wordt gesteld tijdens de bekerwedstrijd van woensdag tegen Borussia Mönchengladbach: Wildpinker unerwünscht!

• In de kwartfinale van de DFB Pokal neemt Borussia Dortmund het dinsdag op tegen Sportfreunde Lotte, een ploeg uit de Derde Bundesliga. De reis richting Lotte verliep niet zonder problemen: de spelersbus van Die Schwarzgelben kwam vast te zitten in de modder. Uiteindelijk moest een tractor de redding brengen door de bus los te trekken.

• De panna die Eljero Elia tijdens de topper tussen Feyenoord en PSV uitdeelde aan Santiago Arias is ook Manchester City-middenvelder Kevin De Bruyne niet ontgaan. De Belg complimenteert zijn voormalig ploeggenoot van Werder Bremen op Twitter met de actie.

Arek Milik viert vandaag zijn 23ste verjaardag. Zijn afgelopen levensjaar was er één met ups (transfer van Ajax naar Napoli) en downs (kruisbandblessure), maar na zijn rentree eerder deze maand kan hij weer hopen op betere tijden. Hij begint echter met een kater van de 0-2 nederlaag tegen Atalanta Bergamo.

Dele Alli heeft een moeilijke week achter de rug. De middenvelder van Tottenham Hotspur voelde zich schuldig na zijn harde tackle op Gent-speler Brecht Dejaegere. 'Ik hield daar een slecht gevoel aan over en heb meteen mijn excuses aangeboden', vertelt Alli in de Engelse media. 'Daarna wilde ik het voor mijzelf en het team goed maken en daar is mijn doelpunt tegen Stoke een begin van.'

• Gelukkig heeft N'Golo Kanté (1 meter 69) zich nooit tegen laten houden door zijn geringe lengte. Op deze prachtige jeugdfoto is te zien dat de balveroveraar van Chelsea ook bij US Boulogne al een van de kleinere spelers was.

• Karim El Ahmadi zal met veel plezier terugkijken op de uitzending van Tika Taka Touzani van maandag. In het programma van freestylevoetballer Soufiane Touzani won de middenvelder van Feyenoord een uitdaging van Tonny Vilhena door een drone uit de lucht te schieten, waarna zijn ploeggenoot You'll Never Walk Alone moest zingen voor De Kuip. En dat ging Vilhena niet best af.

'Toen ik nog een kleine jongen was, vertelde mijn vader dat het zijn grootste droom was om zijn zoon op het WK te zien spelen. Sindsdien heb ik aan die ambitie gewerkt. Dat ik daarvoor naar Nederland moest verhuizen en mijn familie achter moest laten, was moeilijk. Maar door in Europa te gaan spelen, kon ik een kans krijgen in het nationale elftal. Daarom heb ik er geen moment over getwijfeld. Acht jaar na de uitspraak van mijn vader, kon ik zijn droom waarmaken.'
• AZ-speler Alireza Jahanbakhsh vertelt op de website van de FIFA dat zijn komst naar Nederland belangrijk is geweest voor zijn aanwezigheid op het WK van 2014 met Iran.

• Rafael van der Vaart is enthousiast over Kasper Dolberg, die net als hij als tiener al tien keer heeft gescoord in de Eredivisie. Zelf oogst Van der Vaart door zijn beperkte rol bij FC Midtjylland op dit moment minder enthousiasme. De middenvelder stond tot nu toe tien keer in de basis en speelde nog geen wedstrijd uit.

'Hij is de enige speler in de wereld die ook succesvol zou zijn op Mars en op de maan.'
• Met zijn twee doelpunten bezorgde Zlatan Ibrahimovic Manchester United zondag de tweede prijs (na de Community Shield) van het seizoen. Na de 3-2 overwinning op Southampton in de finale van de League Cup is de Zlatan-mania groter dan ooit. Ook zaakwaarnemer Mino Raiola doet nu een duit in het zakje. 'Hij heeft veel gewonnen, maar deze beker is speciaal voor hem. Dat komt omdat er weinig vertrouwen in hem was toen hij naar Engeland kwam', aldus Raiola tegen talkSPORT. 'Ik heb geen minuut getwijfeld, maar er waren mensen in de Premier League en in Engeland die wel twijfels hadden. Ik verwacht niet dat iemand met gezond verstand nu nog twijfelt, al weet je het nooit.'

'Ik weet niet waar de twijfel vandaan kwam, dat moet je anderen vragen. Overal waar hij heeft gespeeld heeft hij het waargemaakt. Ik weet hoe hij als mens is, op en buiten het veld. Hij is de enige speler in de wereld die ook succesvol zou zijn op Mars of op de maan.'

Memphis is weer eens onderwerp van gesprek in Frankrijk. Ditmaal niet vanwege zijn doelpuntenproductie maar vanwege een selfie. Een 15-jarige fan snelde na het duel met Dijon (4-2) het veld op en bedacht zich geen moment. Hij pakte zijn telefoon en ging met Memphis en Alexandre Lacazette op de foto. Om dat te kunnen doen, moest het mannetje wel het speelveld op en dat is ook in Frankrijk verboden.

Olympique Lyon heeft inmiddels laten weten dat het een rechtszaak zal aanspannen tegen het ventje. Julien Laurens van het Franse BT Sport sprak de jonge fan na afloop. Hij had medelijden met de fotogenieke supporter. 'Hij zei dat hij ongelooflijk blij was en niet nadacht toen hij het veld opstapte. Nu staat hij tegenover zijn eigen club in de rechtbank.'

• De selectie van Feyenoord vierde de overwinning op PSV (2-1) op de bowlingbaan. Uitgerekend de veelbesproken Dirk Kuijt plaatste een groepskiekje op zijn Twitterpagina. Met het teamgevoel zit het wel goed.

• In de nieuwe VI leest u het verhaal over Aleksei Korotaev, de nieuwe weldoener die met Roda JC naar de Champions League wil. Vandaag is het precies vijftien jaar geleden dat de Limburgers Europees actief waren.

Yannis Anastasiou, toen spits, nu trainer. Hier in duel met AC Milan tijdens de thuiswedstrijd.
Yannis Anastasiou, toen spits, nu trainer. Hier in duel met AC Milan tijdens de thuiswedstrijd.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.