media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Geen paniekaankoop Bayern, Robben op de weg terug

Geen paniekaankoop Bayern, Robben op de weg terug

Terwijl de leiding van Bayern München steggelde over mogelijke defensieve versterkingen, liet Arjen Robben vrijdag zien op de weg terug te zijn.

Bayern-trainer Jupp Heynckes merkte vrijdag op dat Robben aan de betere hand is. De Oranje-international, die na een bovenbeenblessure kampt met rugklachten, heeft volgens de coach 'een beetje met de bal getraind'.

Net als Robben is Holger Badstuber voorlopig niet inzetbaar. De verdediger heeft nog een half jaar nodig om te herstellen van een knieoperatie. Na de rode kaart voor Jérôme Boateng in het Champions League-duel met BATE Borisov noemde technisch directeur Matthias Sammer het aantrekken van een centrale verdediger in de winterstop een optie.

Maar bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft direct op de rem getrapt. 'We zouden het niet goed doen als we voor twee wedstrijden in de Champions League een nieuwe speler gaan halen', zei de oud-international op de website van Bayern.

'In de winterstop is er waarschijnlijk geen verdediger te vinden die überhaupt inzetbaar is in de Champions League en een kwalitatieve versterking is', was Rummenigge duidelijk, al hield hij de deur op een kier. 'Het wordt pas definitief na een gesprek met Sammer en Heynckes.'

De trainer beseft dat hij voor de eerste Champions League-duels in 2013 dun in zijn centrale verdedigers zit door de absentie van Badstuber en Boateng. 'De discussie over het halen van versterking is legitiem. Maar iemand vinden van topniveau is niet zo makkelijk', schaart hij zich achter Rummenigge in het standpunt over paniekaankopen.Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.


Laatste nieuws