Geen Messi en Suárez in oefenpot: weg sponsorgeld en subsidie

Reacties

In Hongkong zijn ze absoluut niet blij dat Lionel Messi en Luis Suárez niet werden opgesteld in een oefenwedstrijd. De autoriteiten willen zelfs het sponsorgeld en subsidie intrekken na het oefenduel.

Geen Messi en Suárez in oefenpot: weg sponsorgeld en subsidie
© Pro Shots

Inter Miami stond zondagochtend tegenover een Allstars-team uit Hongkong, maar na de wedstrijd (1-4 voor Inter Miami) klonk hard boegeroep vanaf de tribunes. De organisator van de oefenwedstrijd had immers flink gepromoot met Messi en Suárez, maar het sterrenduo kwam niet binnen de lijnen.

Fans wilden massaal hun geld terug en dat geldt ook voor de regering in Hongkong. Zij hadden flink geïnvesteerd om de wedstrijd tegen Inter Miami mogelijk te maken. De oefenwedstrijd werd aangemerkt als toonaangevend sportevenement en ook werd de huur van een stadion gesubsidieerd. In totaal gaat het om een bedrag van twee miljoen euro aan investeringen.

De organisatie achter de oefenwedstrijd komt mogelijk in grote problemen, omdat de autoriteiten in Hongkong om tekst en uitleg hebben gevraagd over het ontbreken van Messi en Suárez. Mocht de verklaring geen genoegdoening geven, kan de financiële steun alsnog ingetrokken worden, waardoor de organisatie met een flinke kostenpost achterblijft.

Fans in Hongkong wilden de wereldkampioen erg graag aan het werk zien.
© Pro Shots
Fans in Hongkong wilden de wereldkampioen erg graag aan het werk zien.

Jordi Alba en Sergio Busquets vielen wel in bij Inter Miami, onder luid gejuich van de fans in Hongkong. In de oefenwedstrijd mochten de coaches doorlopend wisselen en Messi en Suárez zaten gewoon op de bank, waardoor het voor de fans een grote teleurstelling was toen het laatste fluitsignaal klonk.

Eerder deze winter moest Messi eerder al fans teleurstellen en ook Cristiano Ronaldo kon in de afgelopen periode niet in actie komen in oefenwedstrijden. Messi en Ronaldo hadden onlangs tegenover elkaar kunnen staan tijdens een oefenpot tussen Inter Miami en Al-Nassr, maar beide sterspelers haakten geblesseerd af. In China leidde dat nog tot een bestorming van het spelershotel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.