Geen Keuken Kampioen Divisie, maar voorronde CL voor Voet

Reacties

Siemen Voet vervolgt zijn loopbaan bij Slovan Bratislava. De verdediger komt per direct over van PEC Zwolle, zo maken beide clubs vrijdagochtend bekend. Voet heeft voor drie seizoenen getekend bij de landskampioen van Slowakije en traint al mee met zijn nieuwe ploeggenoten. Hij gaat zodoende niet mee de Keuken Kampioen Divisie in met degradant PEC.

Geen Keuken Kampioen Divisie, maar voorronde CL voor Voet
© Pro Shots

De 22-jarige Voet werd een jaar geleden door PEC overgenomen van Club Brugge. Hij kwam tot zeventien optredens in de Eredivisie en twee in het toernooi om de TOTO KNVB Beker. In het bekertoernooi maakte hij tegen MVV Maastricht (4-0) zijn enige treffer. Omdat zijn contract nog een jaar doorliep, betaalt Slovan een niet nader genoemde transfersom.

Hoewel hij afkomstig is uit de jeugdopleiding van Club Brugge, speelde hij nooit een officiële wedstrijd voor de Belgische topclub. Wel werd hij verhuurd aan KSV Roeselare en KV Mechelen. Met Slovan neemt hij begin volgende maand deel aan de eerste voorronde van de Champions League.

'Ik ben heel blij met deze nieuwe uitdaging', zegt Voet op de website van zijn nieuwe club. 'Ik zie dit als een grote stap in mijn carrière. Ik werd overtuigd door de kans om ieder jaar in Europa te spelen en door de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen als speler en persoon. Ik ga nu naar een nieuw land en ga een nieuwe taal leren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.