Geen garantie op basisplaats voor 'belangrijke' Van der Vaart

Reacties

Hamburger SV moet zondag tegen 1899 Hoffenheim een vervolg geven aan zijn eerste zege in dit seizoen. De nummer zeventien van de Bundesliga boekte dat succes tegen Borussia Dortmund (0-1) met Rafael van der Vaart als bankzitter. Josef Zinnbauer weigert dan ook zijn 31-jarige aanvoerder een basisplaats te garanderen.

Geen garantie op basisplaats voor 'belangrijke' Van der Vaart

Van der Vaart kwam tijdens de tweede speelronde, thuis tegen SC Paderborn, voor het laatst in actie voor HSV. Sindsdien miste de Oranje-international vier duels door een kuitblessure. Twee weken nadat hij is teruggekeerd in de wedstrijdselectie, blijft het ongewis of hij na anderhalve maand afwezigheid zijn rentree gaat maken.

Dat Van der Vaart afgelopen woensdag in een oefenduel met de eigen beloftenploeg weer op zijn vertrouwde nummer 10-positie stond geposteerd, betekent volgens Zinnbauer niets. 'De kans dat Van der Vaart speelt, is net zo groot als bij alle andere voetballers', vertelde de 44-jarige coach, die vorige maand de ontslagen Mirko Slomka opvolgde.

Beslissende pass
Het recente resultaat in Dortmund, waar Lewis Holtby (op de foto met Van der Vaart) de honneurs als creatieve middenvelder waarnam, spreekt niet in het voordeel van Van der Vaart. Desondanks benadrukte Zinnbauer dat de ex-Ajacied met zijn onmiskenbare kwaliteiten nog altijd zijn waarde heeft. 'Rafael is zeer belangrijk voor ons spel. Hij is in staat de beslissende pass te geven.'

Daarmee lijkt Zinnbauer te laten doorschemeren dat de naar eigen zeggen weer volledige fitte Van der Vaart gaat starten tegen Hoffenheim. Na de zege op Dortmund is die ploeg in de ogen van Zinnbauer een niet te onderschatten tegenstander. 'Ze staan terecht op de tweede plaats, zijn erg sterk in de omschakeling. Dat is geen toeval wat ze daar doen, hoe ze hun doelpunten maken. Achter alles zit een gedachte.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.