Geen club dit jaar beter dan Feyenoord in uitduels

Reacties

Feyenoord speelt zondag zijn laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar, op bezoek bij NAC Breda. Ongeacht het resultaat van dat duel mogen de Rotterdammers zich dit jaar al de bestpresterende uitploeg in de Eredivisie noemen.

Geen club dit jaar beter dan Feyenoord in uitduels

Feyenoord speelde in 2014 zestien competitieduels buiten De Kuip en bleef in veertien van die duels ongeslagen (negen zeges, vijf gelijke spelen). Slechts twee keer stapten de Rotterdammers als verliezers van het veld: tegen ADO Den Haag op 25 januari (3-2) en afgelopen woensdag tegen PSV (4-3).

Met 32 punten uit zestien uitduels kan Feyenoord niet meer worden achterhaald. PSV, dat het jaar zaterdagavond afsluit met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, staat tweede op de ranglijst met 31 punten uit zestien optredens op vreemde bodem. Daarachter volgt Ajax met 28 punten, een aantal dat nog verder kan oplopen aangezien de Amsterdammers zondag op bezoek gaan bij Excelsior.

Van alle clubs die dit volledige kalenderjaar op het hoogste niveau actief waren, heeft Go Ahead Eagles de slechtste cijfers. De Deventenaren wonnen maar twee van hun zestien duels buiten De Adelaarshorst en kwamen tot slechts elf punten, één minder dan ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.