Geen actie van PEC tegen Van Polen voor verwonden fan

Reacties

PEC Zwolle zal zelf geen actie ondernemen tegen aanvoerder Bram van Polen. De rechtsback trapte na het laatste fluitsignaal in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles (3-2 verlies) een bal gefrustreerd weg en raakte daarmee een supporter van de thuisclub. De man hield er een hersenschudding aan over.

Geen actie van PEC tegen Van Polen voor verwonden fan

De aanklager van de KNVB liet maandag weten zich over het incident te buigen. PEC zag geen reden om zelf maatregelen te treffen.

'Bram heeft direct zijn excuses aangeboden en hoopt ook zo snel mogelijk met de betrokken man in contact te komen', laat technisch directeur Gerard Nijkamp weten. 'Hij zit er enorm mee, zijn actie was absoluut niet bewust. Wat Bram heeft gedaan kan absoluut niet, dat beseft hij zelf ook. We wachten rustig af of de KNVB met een sanctie komt, maar eerlijk gezegd kan ik me dat haast niet voorstellen.'

Trainer Ron Jans: 'Dit was gewoon een hartstikke ongelukkig voorval, het spijt Bram enorm. Als trainer hoef ik hem niet extra te straffen. Laten we hopen dat die man snel weer herstelt', aldus Jans, nadat Van Polen zelf ook al de verwachting uitsprak niet geschorst te worden.

Klich
Ondertussen kwam er slecht nieuws voor de fans van PEC die op internet pleiten voor een terugkeer van de afgelopen zomer vertrokken Mateusz Klich: volgens Nijkamp is de komst van de Pool, die bij VfL Wolfsburg niet aan bod komt, geen optie. 'Mateusz is een goede speler. Mooi dat hij nog altijd zo populair is bij onze achterban, maar zijn terugkeer is niet aan de orde. Nog los van de plannen van Wolfsburg hebben wij ons middenveld heel aardig op orde, zeker met Wout Brama erbij. Die linie moet bij ons ook niet overbevolkt raken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.