Geduld van Nantes met Domenech is na vijftig dagen al op

Reacties

Raymond Domenech is in de nacht van woensdag op donderdag ontslagen als trainer van FC Nantes. De 69-jarige trainer is er volgens de clubleiding niet in geslaagd om het tij te keren bij de zwalkende ploeg uit de Ligue 1. Domenech verraste eind december door na tien jaar terug te keren als trainer, maar die terugkeer bleek van korte duur.

Geduld van Nantes met Domenech is na vijftig dagen al op
© Pro Shots

Na het debacle met het Franse nationale elftal, dat in 2010 in Zuid-Afrika al in de groepsfase strandde, vertrok Domenech en nam hij geen baan als trainer meer aan. Tot eind vorig jaar, toen hij verraste door bij Nantes aan de slag te gaan als opvolger van Christian Gourcuff. Toen Domenech begon stond Nantes op de zestiende plek, na de nederlaag tegen Lille (0-2) van zondag is de ploeg afgezakt naar plek achttien.

Het was voor voorzitter Waldemar Kita de druppel. Hij had binnen vijftig dagen al genoeg gezien van Domenech, die in zeven wedstrijden op de bank bij Nantes zijn elftal geen enkele keer zag winnen. Na de nederlaag tegen Nantes speculeerden Franse media al over een ontslag. Domenech ontbrak woensdag al tijdens de verloren Coupe de France-wedstrijd tegen Lens (2-4), maar dat had een andere reden. Domenech testte maandag positief op corona en moest daardoor zeven dagen in thuisisolatie. Terugkeren bij Nantes deed hij echter niet meer.

Tegen Lens zat Patrick Collot opnieuw als interim-trainer op de bank. Hij nam de honneurs al eerder waar na het vertrek van Gourcuff. Antoine Kombouaré volgt Domenech op. Hij was als speler actief bij Nantes en trainde recent bij Toulouse, Dijon en Guingamp. Ook trainde Kombouaré een decennium geleden Paris Saint-Germain.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Nantes
Meer over FC Nantes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.