Gedegradeerd tot etalagepop: Messi-vernedering blijft Boateng achtervolgen

Reacties

Het is alweer vijf jaar geleden, maar tot op de dag van vandaag wordt Jerôme Boateng achtervolgd door dat ene moment waarop Lionel Messi hem voor het oog van de voltallige voetbalwereld vernederde.

Gedegradeerd tot etalagepop: Messi-vernedering blijft Boateng achtervolgen
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 0
Bayern München
Bayern München

Op 6 mei 2015 legde Barcelona in het eigen Camp Nou de basis voor een plek in de Champions League-finale door Bayern München in het laatste kwartier te overrompelen. Bij zijn terugkeer op bekend terrein moest Pep Guardiola als coach van de Duitsers toezien hoe Messi weer eens het verschil maakte. Eerst door in de 77ste minuut Manuel Neuer te passeren met een geplaatst schot in de korte hoek, drie minuten later door Boateng te passeren alsof hij er niet stond en de bal subliem over Neuer heen te stiften.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De manier waarop Messi de arme Boateng op het verkeerde been zette, is nog altijd legendarisch. De verdediger van Bayern gold op dat moment als Europese top en had het jaar ervoor nog de wereldtitel veroverd met Duitsland. Maar op die Champions League-avond in mei werd hij gedegradeerd tot een achterover vallende etalagepop, tot een houterige verdediger uit de Regionalliga die zijn beide enkels leek te breken op het moment dat die watervlugge Argentijn hem pijnlijk op het verkeerde been zette.

Het moment zou Boateng blijven achtervolgen. Daarna zou de man die zeven keer op rij de Bundesliga won met Bayern altijd die verdediger blijven die niets kon doen dan achterover vallen toen hij werd geconfronteerd met de ongeëvenaarde klasse van Messi. Eerder dit jaar nog confronteerde een fan op Twitter hem nog maar eens met het moment. 'Wat ging er door je hoofd toen Messi jou dat aandeed?' luidde de vraag tijdens een Q&A. 'Ik zou een van jullie eerlijk gezegd wel willen zien verdedigen tegen Messi', counterde Boateng.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En daar heeft de 1 meter 92 lange centrumverdediger natuurlijk ook een punt. Het was immers een van die avonden waarop Messi weer eens niet te stoppen was. 'Is er iemand die nog zijn twijfels heeft? Hij is de Messiah! Wat een genot om hem te zien spelen, Messi is de allergrootste', twitterde Gary Lineker na afloop. 'Hij laat je sprakeloos achter na zulke doelpunten, vooral zijn tweede was uniek', zei Andrés Iniesta. Guardiola nam Boateng dan ook niets kwalijk. 'Zijn talent heeft het verschil gemaakt. Niemand kan Messi controleren.'

MSN
Zoals heel Barcelona dat jaar moeilijk was af te stoppen. Met Messi, Luis Suárez en Neymar als het gevreesde MSN-aanvalstrio won de ploeg van Luis Enrique dat seizoen de treble. In La Liga was een voorsprong van twee punten op Real Madrid genoeg, in de Copa del Rey-finale bleek Athetic Bilbao niet opgewassen tegen het geweld van Messi en co, terwijl Bayern (3-2 in de return) en Juventus (1-3 in de finale) dat historische succes in de Champions League ook niet konden voorkomen. Boateng weet als geen ander hoe dat voelt.

In het beste Barcelona sinds 2000 is natuurlijk plaats voor Lionel Messi
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.