Gedegradeerd Roda JC heeft moeite met betalen salarissen

Reacties

Voor Roda JC Kerkrade zijn het zorgelijke tijden op financieel vlak. De gedegradeerde club moet in begroting terug van 10,5 naar 6,1 miljoen euro en heeft grote problemen om de salarissen nog uit te betalen.

Gedegradeerd Roda JC heeft moeite met betalen salarissen

Het probleem schuilt vooral in een zevental grootverdieners - Mark-Jan Fledderus, Anouar Kali, Ard van Peppen, Krisztián Németh, Frank Demouge, Martijn Monteyne en Wiljan Pluim – die gezamenlijk voor bijna twee miljoen op de loonlijst staan.

De overgang van Fledderus naar Heracles Almelo kan elk moment worden afgerond, waarna Roda ook de andere zes genoemde spelers zo snel mogelijk aan een andere club hoopt te slijten. De salarissen vormen daarbij wel een groot struikelblok. Willem II toonde interesse in het huren van Van Peppen, maar de Tilburgers zijn logischerwijs niet van plan diens salaris van 240 duizend euro over te nemen.

Dat de situatie vrij penibel is blijkt uit de haast van Roda om rechtsbuiten Guus Hupperts aan AZ te verkopen. De clubs zijn al een tijdje rond over een transfersom van een miljoen euro, volgens de gemaakte afspraken moet uiterlijk woensdag ook de speler zelf tot een akkoord komen.  Roda zou de Alkmaarders hebben verzocht het geld in dat geval zo snel mogelijk over te maken.

Lening
De club leed vorig seizoen een  verlies van 1,6 miljoen euro en had tussentijds een lening nodig van zakenman Frits Schrouff, die een bedrag van naar verluidt 1,2 miljoen euro overmaakte om de ergste zorgen te verlichten. Ook Arnold Hendriks heeft nog een fors bedrag te goed van Roda, waarover hij met de leiding in gesprek wil. Het zou gaan om tussen de anderhalf en twee miljoen euro.

Een derde schuldeiser is saillant genoeg Wim Collard, interim-directeur van Roda. Hij stak in het verleden als ondernemer twee ton in de club. Het zorgt voor mogelijke belangenverstrengeling in zijn huidige rol. Collard erkent dat de club bij hem in het krijt staat. 'Een gevolg van het feit dat ik vrij plotseling op deze stoel terecht ben gekomen. Als Roda verder wil met mij als directeur en het financieel mogelijk is, willen we deze situatie zo snel mogelijk oplossen.'

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.