Gebroeders Verhoek leiden ADO langs Feyenoord

Feyenoord leed een even beschamende als terechte nederlaag tegen ADO Den Haag. De broertjes Verhoek wezen de gasten voor rust de weg, Tjaronn Chery zorgde voor de eindstand.

De 0-3 nederlaag was de eerste thuisnederlaag van de Rotterdammers sinds 2 april 2011 (Feyenoord-AZ 0-1). Bovendien was het het grootste thuisverlies sinds de 0-4 tegen FC Groningen op 8 april 2007. Feyenoord blijft na de tweede competitienederlaag op rij vijfde, ADO Den Haag bracht het puntentotaal op tien.

Feyenoord (met Bruno Marins Indi als vervanger van de geblesseerde Kaj Ramsteijn en met Jerson Cabral terug in de basis) begon nog wel voortvarend, maar de ADO-defensie hield simpel stand. Een afgrijselijke blunder van Dani Fernández leverde ADO Den Haag een voorsprong op. De Spaanse rechtsachter zag bij een veel te zachte terugspeelbal John Verhoek over het hoofd. De spits schoof de bal beheerst onder doelman Erwin Mulder door. In de blessuretijd stelde Verhoek zijn broer Wesley in staat de tweede Haagse goal te maken. In de korte hoek passeerde de buitenspeler sluitpost Mulder.

Tussen de twee Haagse treffers door was Karim El Ahmadi namens Feyenoord het dichtst bij een doelpunt. De middenvelder raakte de onderkant van de lat en schoot net voorlangs. Nog voordat de ploeg van trainer Ronald Koeman serieus over een inhaalrace na konden denken, besliste ADO de wedstrijd al. Vanaf de rechterflank gaf Lex Immers de bal strak voor op de helemaal vrijstaande Tjaronn Chery. Feyenoord maakte na de 0-3 geen moment duidelijk nog terug te willen keren in de wedstrijd. ADO Den Haag hield eenvoudig stand en loerde op nog een succesvolle tegenstoot. Foto: VI Images