Gebroeders Neville moeten Valencia uit het slop trekken

Reacties

Gary Neville begint bij Valencia aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De Engelsman volgt de Portugees Nuno Espírito Santo op en gaat in Spanje samenwerken met broer Phil. Hij tekende tot het einde van dit seizoen.

Gebroeders Neville moeten Valencia uit het slop trekken

De voormalige rechtsback van Manchester United werkte na zijn spelersloopbaan als assistent-trainer bij de Engelse nationale ploeg. Bij de nummer negen van de Primera División gaat hij voor het eerst op eigen benen staan als coach. Hij gaat beide functies voorlopig combineren.

Nuno, die Valencia vorig jaar nog naar de vierde plek leidde in La Liga, stapte zondag op. Naast teleurstellende prestaties in de competitie, dreigt ook uitschakeling in de Champions League. Ex-speler Voro nam de verantwoordelijkheden tijdelijk over als interim-trainer en hij werd geflankeerd door Phil Neville.

De komst van Gary Neville komt gezien de link tussen Valencia-eigenaar Peter Lim en de Engelsman niet uit de lucht vallen. Lim bezit aandelen van Salford City, de club waar de Neville-broers samen met Ryan Giggs, Paul Scholes en Nicky Butt ook deels eigenaar van zijn.

Gary Neville zit woensdag 9 december voor het eerst op de bank van Valencia, als in het kader van de Champions League Olympique Lyon op bezoek komt. Voro en Phil Neville leiden het team tegen Barakaldo (woensdag, Copa del Rey) en Barcelona (zaterdag, Primera División).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.