Gebrekkig verzet van Heerenveen wekt woede bij Jans

Dat SC Heerenveen verloor van Ajax was tot daar aan toe, maar de manier waarop de nederlaag tot stand kwam maakte trainer Ron Jans boos.

In de rust van het thuisduel met Ajax (0-5) ging Jans tekeer tegen zijn spelers. De trainer had tot zijn ongenoegen moeten constateren dat zijn spelers de handdoek al gooiden na de snelle rode kaart voor doelman Brian Vandenbussche.

'We hadden het Ajax met tien man wel moeilijk kunnen maken. Dat hebben we zeker in de eerste helft niet gedaan', zei Jans. 'Anders sta je bij rust niet met 4-0 achter. We hadden het opgegeven. Daar ben ik heel boos over. We hebben tien dagen naar dit duel toegeleefd en dan geven we het zo maar weg.'

Sluitpost Vandenbussche erkende dat hij te laat was bij de actie ten opzichte van Siem de Jong. 'De scheidsrechter had ook geel kunnen geven', zei de Belgische doelman. 'Het was onze dag niet. We hebben weinig gebracht. Door de andere resultaten blijft de schade beperkt, in feite is er niet zoveel gebeurd.' Foto: VI Images