Geblesseerd geraakte Vlaar: 'Bij vlagen goed gespeeld'

Aston Villa hield Arsenal zaterdag knap op een gelijkspel (0-0), maar verloor aanvoerder Ron Vlaar. De voormalig Feyenoord-verdediger viel in de 51ste minuut uit met een kuitblessure.

'Ik had last van mijn kuit, maar wat er precies aan de hand is weet ik niet. Dat zullen we morgen verder zien, maar het is nu wel stijf', reageerde Vlaar na afloop van de wedstrijd tegen Sport1. 'Het gebeurde al vroeg in de eerste helft. Eerst heb ik nog door proberen te gaan, maar uiteindelijk moet je een keuze maken en het niet kapotmaken zeg maar.'

Zonder Vlaar slaagde Villa erin om de 0-0 vast te houden. 'Ik ben in ieder geval blij dat we geen tegengoal hebben gekregen en in ieder geval een punt hebben overgehouden aan deze wedstrijd. Ik denk dat we zelf wel de beste kansen hebben gehad, we raakten nog een keer de lat in de tweede helft.'

Ondanks zijn blessure kijkt Vlaar dus tevreden terug op het duel met Arsenal. 'We hebben bij vlagen goed gespeeld. Je weet dat Arsenal een gevaarlijke tegenstander is met veel voetballend vermogen, maar als ploeg hebben we het goed gedaan.'

Aston Villa heeft nu tien punten uit dertien wedstrijden, waarmee het één plek stijgt naar de zeventiende plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.