'Gattuso twijfelt over nieuw contract: Napoli-voorzitter wil wonderlijke clausule'

Reacties

Gennaro Gattuso kan zijn contract als trainer van Napoli verlengen en staat daar ook zeker voor open, maar vooralsnog stelt hij het zetten van zijn handtekening nog even uit. Volgens La Gazzetta dello Sport komt dat door een wel heel bijzonder plannetje van voorzitter Aurelio De Laurentiis.

'Gattuso twijfelt over nieuw contract: Napoli-voorzitter wil wonderlijke clausule'
© Pro Shots

Napoli ontdeed zich in december 2019 van trainer Carlo Ancelotti, waarna Gattuso het stokje kwam overnemen. Dat deed de ex-middenvelder overtuigend: onder zijn leiding richtte de ploeterende ploeg zich op en eindigde Napoli als zevende in de Serie A. In de achtste finale van de Champions League werden de Italianen afgelopen zaterdag weliswaar uitgeschakeld door Barcelona, maar dat weerhoudt de clubleiding er niet van om Gattuso een nieuw contract aan te bieden.

Het idee is dat de ex-trainer van onder meer AC Milan (die nu een verbintenis tot medio 2021 heeft) tot de zomer van 2023 blijft. Het enige probleem: hoewel beide partijen op hoofdlijnen een mondeling akkoord hebben bereikt, heeft Gattuso zijn handtekening nog niet gezet. Meerdere Italiaanse media meldden eerder al dat hij heeft laten weten dat hij pas ergens in de eerste maanden van het nieuwe jaar zijn contract wil ondertekenen. En daarmee zou Napoli het op zich wel eens zijn, omdat ook voorzitter De Laurentiis geen haast heeft.

La Gazzetta dello Sport heeft nu echter een zeer opmerkelijk detail naar buiten gebracht. Volgens de roze sportkrant treuzelt Gattuso met het zetten van zijn handtekening, omdat De Laurentiis een vrij bijzondere clausule in de verbintenis wil laten opnemen. Daarin zou namelijk staan dat er een boete van zeven miljoen euro (!) moet worden betaald als Gattuso vóór het aflopen van zijn nieuwe contract vertrekt.

En dat is volgens La Gazzetta iets dat Gattuso niet zo ziet zitten. Toen hij weg moest als coach van AC Milan zag hij af van het restant van zijn salaris, waar hij contractueel gezien wel recht op had. Zijn enige voorwaarde destijds was dat de rest van zijn staf hoe dan ook wél volledig uitbetaald moest worden. Met andere woorden: Gattuso is van mening dat club en trainer gewoon uit elkaar moeten kunnen gaan als een van beide partijen vindt dat dat nodig is.

'Lozano verdient voor zijn eerste seizoen bij Napoli een 3,5'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.