Garcia zwijgt over Strootman ondanks tactische variant

Reacties

Kevin Strootman staat voor zijn debuut in de Champions League, maar AS Roma-trainer Rudi Garcia liet in het midden of de Nederlander dinsdag tegen CSKA Moskou al in de basis staat. Wel gooit hij zijn vaste 4-3-3-tactiek waarschijnlijk overboord.

Garcia zwijgt over Strootman ondanks tactische variant

Om extra zekerheid in te bouwen, gaat Garcia volgens Italiaanse media met een viermansmiddenveld spelen in Moskou, waar om 18.00 uur wordt afgetrapt. Of dat betekent dat Strootman zijn rentree in de basis maakt in de Russische vrieskou, wilde Garcia niet zeggen. 'Mijn selectie is prima in staat een nieuwe tactiek uit te voeren', aldus de coach. 'Een gelijkspel zou geen slecht resultaat voor ons zijn', vervolgde Garcia. 'Maar dat betekent niet dat we op een gelijkspel spelen. We gaan zoals altijd voor de overwinning.'

Garcia waakt voor gemakzucht tegen CSKA. 'Dat we thuis met 5-1 van deze ploeg gewonnen hebben, betekent weinig', zei de Fransman, die trots is op de prestaties tot nu toe van Roma in het miljoenenbal, ondanks de ontluisterende 1-7 nederlaag tegen Bayern München in de derde speelronde. 'Kort na de loting gaf niemand ons een kans in deze poule. Nu hebben we de mogelijkheid ons al op de vijfde speeldag te kwalificeren. Dat toont aan dat we goed bezig zijn.' Garcia kan tegen CSKA niet beschikken over de geblesseerde backs Maicon en Vasilis Torosidis.

Slutsky
Roma plaatst zich voor de volgende ronde als het wint en Manchester City niet van Bayern wint. CSKA kan zich morgen alleen kwalificeren als City niet wint én het zelf dermate ruim zegeviert tegen de Giallorossi, zodat het onderlinge resultaat in het voordeel van de Russen uitvalt. 'We moeten onze kans grijpen', zei trainer Leonid Slutsky. 'Dat lukt alleen als we niet de fouten maken die we in Italië tegen Roma maakten.'

De temperatuur ten tijde van de wedstrijd zal naar verwachting vijf graden onder nul zijn. Dat hoeft volgens CSKA-verdediger Aleksei Berezutski niet in het nadeel van Roma te werken. 'Clubs uit Zuid-Europa hebben een hekel aan de kou. Ik kan me herinneren dat sommige spelers van FC Porto voor het eerst sneeuw zagen toen ze uit tegen ons speelden, maar ik moet zeggen dat we zelf ook niet beter spelen als het zo koud is', knipoogde hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.