Garcia vol lof over middenveld AS Roma met Strootman

Rudi Garcia is zeer tevreden met de voorbereiding die AS Roma doormaakt. De nieuwe trainer van de Italiaanse club is vooral content over de manier waarop zijn middenveld actief is.

Garcia vol lof over middenveld AS Roma met Strootman

De van PSV overgekomen Kevin Strootman kreeg vannacht een basisplaats tijdens het oefenduel met de MLS All-Stars in de Verenigde Staten en deed het uitstekend. Met een doelpunt én een assist was de Nederlander van cruciaal belang tijdens de 1-3 overwinning. Voor Garcia reden om hem, samen met mede-middenvelders Michael Bradley en Miralem Pjanic, te complimenteren.

'Ik was erg blij met Strootman, Bradley en Pjanic. Dit zijn middenvelders die exact weten hoe ze van positie moeten wisselen. Daarnaast zijn ze alle drie in staat om naar voren te drukken als het nodig is', stelde de trainer na afloop van het gewonnen duel. 'We hebben complete middenvelders nodig, zo kunnen we het de tegenstanders onmogelijk maken.'

Strootman speelde negentig minuten mee met AS Roma. Na zes minuten opende hij de score tegen de MLS All-Stars, waar spelers als Thierry Henry en Marco Di Vaio meededen. Met nog ruim twintig minuten te gaan had Strootman de beslissende pass in huis voor Tallo Gadji, wat leidde tot de 0-3.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen