Garcia: 'Strootman moet nog aan vertrouwen winnen'

Reacties

Donderdag werd bekend dat Kevin Strootman eerder dan gepland zijn rentree kan maken bij AS Roma. Trainer Rudi Garcia onderschrijft dat, maar meldt een dag later dat de 24-jarige middenvelder nog niet aan het einde van zijn revalidatietraject staat.

Garcia: 'Strootman moet nog aan vertrouwen winnen'

Strootman is al sinds begin april uitgeschakeld. Na het duel met Parma bleek dat zijn in maart opgelopen knieblessure was verergerd. Door een gescheurde kruisband maakte de Oranje-international pas anderhalve week geleden weer zijn rentree op de groepstraining van de Giallorossi.

Donderdag bleek dat de linkspoot inderdaad voor ligt op schema, waardoor hij niet in december maar mogelijk al in november zijn rentree kan maken. 'Kevin herstelt goed in lichamelijk opzicht', vertelde Garcia vrijdag. 'Hij is deze week begonnen met het meespelen in trainingswedstrijden. Maar hij moet nog aan zelfvertrouwen winnen na zijn zware blessure.'

Injectie
Pas als Strootman alles weer durft op het voetbalveld, is het volgens zijn Franse trainer tijd voor een terugkeer. 'Hij verandert nog niet van richting. Als hij dat weer kan met de bal, zal dat voor een enorme injectie van zijn zelfvertrouwen zorgen', aldus Garcia, die behalve Strootman ook spelers als Federico Balzaretti, Leandro Castán, Seydou Keita en Maicon moet missen door blessureleed.

De Champions League-wedstrijd tegen Bayern München, dat Roma met 7-1 verpletterde, kwam daardoor op een vervelend moment. 'De timing had door alle blessures nauwelijks slechter gekund, maar ik ben niet iemand die gaat huilen omdat hij spelers moet missen. Dat zou een serieuze fout van me zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.