Gameiro schenkt Atlético zege met vliegensvlugge hattrick

Atlético Madrid is dankzij Kévin Gameiro met de schrik vrijgekomen bij Sporting Gijón. De spits hielp de Madrilenen als invaller aan een 1-4 zege.

In Estadio El Molinón had Atlético het vrijwel de gehele wedstrijd lastig. In de eerste helft was het overwicht voor de thuisploeg, die ook de meeste doelpogingen had en voor het nodige gevaar zorgde. De bevrijdende treffer van Yannick Carrasco kwam daarom elf seconden na rust als geroepen voor Atlético. Na een lange pass van Gabi direct na de aftrap en doorkoppen van Fernando Torres werkte de Belg oog in oog met doelman Ivan Cuellar af: 0-1.

Verrassend genoeg rechtte de huidige nummer achttien van La Liga de rug. Via Sergio Alvarez maakte Gijón gelijk en het kreeg vervolgens ook kansen op meer. Atlético kroop meermaals door het oog van de naald en sloeg in de slotfase genadeloos toe.

Dat met dank aan Gameiro, die uitgroeide tot de absolute uitblinker. De Fransman was een halfuur voor het einde binnen de lijnen gekomen en toonde in de laatst tien minuten zijn klasse. Te beginnen na een steekpass van Antoine Griezmann. Gameiro omspeelde de doelman en rondde feilloos af.

Amper een minuut later was het wederom raak en opnieuw was Gameiro de gevierde man. Na goed doorzetten van invaller Thomas Partey knalde de Fransman raak in de verre hoek. De honger van Gameiro was nog niet gestild. Hij voltooide zijn hattrick binnen vijf minuten door op aangeven van Griezmann alleen voor de keeper de eindstand te bepalen op 1-4.

Atlético blijft vierde, met een achterstand van vier punten op Real Madrid. De koploper heeft wel drie wedstrijden minder gespeeld en komt zaterdagmiddag om 16.15 uur in eigen huis in actie tegen Espanyol.