Gameiro en Griezmann: de doorstart van een koningskoppel

Reacties

Het duel tussen Atlético Madrid en Barcelona van zondagmiddag is de absolute topper in de 24ste speelronde van de Primera División. VI-redacteur Bas van den Hoven over de man in vorm: Kévin Gameiro.

Gameiro en Griezmann: de doorstart van een koningskoppel

'Nee, nee, nee, hij was de beste. Hij was de beste!' In het Spaans klonken de woorden dinsdagavond over het veld in Leverkusen. Niet uit de mond van een Atlético-supporter, maar uit die van Antoine Griezmann. Hij sprak op het moment dat het bord met nummer 21 omhoogging zijn onvrede uit over de wissel van Diego Simeone, net zoals Gameiro dat deed over zijn vervanging. Als twee voetbalvrienden die door hun coach uit elkaar werden gehaald.

Het is de bijna perfecte samenwerking. De een is snel en zoekt graag de diepte, de ander bespeelt graag de ruimte achter een diepe spits. Samen deden ze de defensie van Bayer Leverkusen wanhopen, met als hoogtepunt de 0-2. Gameiro wachtte, hield balbezit en legde de bal op intuïtie breed voor de instormende Griezmann. Alle zeven de assists van Gameiro dit seizoen waren op Griezmann. Andersom scoorde de van Sevilla overgekomen spits zes keer op aangeven van zijn landgenoot. Een droomkoppel is geboren, gecreëerd door Simeone.

De Argentijn greep afgelopen zomer zelf de telefoon om een einde te maken aan de patstelling. Zowel Barcelona als Atlético had interesse in Gameiro, die zijn hart volgde. 'De mogelijkheid was er om naar Barcelona te gaan, maar in mijn hoofd was het duidelijk: ik wilde naar Atlético. El Cholo belde me en vertelde dat hij Diego Costa wilde, maar dat was lastig en ik was de andere optie', legde de 29-jarige aanvaller later uit bij Cadena COPE.

Atlético mikte op de terugkeer van de straatvechter en kreeg een sluipschutter. Diego Costa ging aan de oever van de Manzanares tekeer als een ontembaar beest. Sleuren, scoren en vooral oorlog maken. Bij Gameiro is het anders. Hij wordt vaak omschreven als ietwat verlegen en teruggetrokken. Op het veld is hij minder de vechtjas. Grof gezegd: loopt het niet, dan dreigt hij op te gaan in de anonimiteit.

Enkele weken geleden leek het geduld van Simeone op. Fernando Torres werd naar voren geschoven, Gameiro was zijn basisplaats kwijt. Juist daarom kwam de hattrick tegen Sporting Gijón in de vorige speelronde voor de aankoop van 32 miljoen euro als geroepen, net als zijn hoofdrol tegen Leverkusen afgelopen dinsdag. Griezmann, die in de laatste jaren Jackson Martínez en Luciano Vietto aan zijn zijde zag falen, was er snel bij om zijn maatje te complimenteren. 'Gameiro is briljant en ik kan erg goed met hem overweg.'

Het moet de doorstart zijn voor de tandem die Simeone begin dit seizoen voor ogen had. Een seizoen dat in zekere zin een afsluiting is van een tijdperk. Het tijdperk van Estadio Vicente Calderón en misschien ook wel dat van het Cholismo in Madrid (Simeone heeft zijn contract in laten korten).

Des te meer reden om de komende maanden de groten der aarden nog de stuipen op het lijf te jagen in de Madrileense voetbaltempel. Waar compromisloos wordt gestreden in de geest van Simeone, nog steeds. Waar Atlético in topwedstrijden vaak op zijn best is. En dat nu met een Frans koningskoppel in de frontlinie. Barcelona kan zijn borst natmaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.