Galliani: 'Met komst Aquilani is AC Milan compleet'

Alberto Aquilani speelt komend seizoen voor AC Milan. Voorzitter Adriano Galliani maakte de komst van de spelmaker bekend. De middenvelder kwam vorig seizoen uit voor Juventus, dat hem huurde van Liverpool.

Galliani: 'Met komst Aquilani is AC Milan compleet'

AC Milan huurt Aquilani eveneens van de Premier League-club en heeft de verplichting de 27-jarige middenvelder over te nemen als hij meer dan 25 officiële wedstrijden speelt voor de Rossoneri. De Italianen moeten dan zes miljoen euro over maken aan The Reds.

'We hebben met Aquilani een speler van topkwaliteit binnengehaald', vertelt Galliani aan La Gazzetta dello Sport. 'Maar met zijn komst is voor AC Milan de transfermarkt wel gesloten.' Daarmee maakt de preses van AC Milan een einde aan een mysterie.

Lang schermde de club namelijk dat het een topaankoop zou doen. Gevraagd naar diens naam kwam Galliani met Mister X op de proppen. Volgens Italiaanse media zou het daarbij gaan om Cesc Fabregas - de middenvelder van Arsenal vertrok echter naar Barcelona - maar in Milaan wilde niemand dat bevestigen.

Behalve Aquilani legde AC Milan al eerder Philippe Mexès, Taye Taiwo en Stephan El Shaarawy vast voor komend seizoen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's