Gallas beëindigt carrière na negentien seizoenen

Reacties

William Gallas heeft het einde van zijn carrière aangekondigd. De 37-jarige verdediger, die in negentien jaar uitkwam voor onder meer Olympique Marseille, Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur, acht zichzelf niet langer in staat profvoetbal te spelen.

Gallas beëindigt carrière na negentien seizoenen

'Het is niet makkelijk om zoiets als dit bekend te maken', vertelde Gallas in gesprek met Sport Confidential. 'Je denkt altijd dat je eeuwig door kan gaan, maar goed: ik denk nu toch dat ik dat niet meer kan', aldus de 84-voudige international van Frankrijk, die sinds vorig seizoen in Australië actief was voor Perth Glory.

Gallas begon zijn loopbaan in 1995 op achttienjarige leeftijd bij Caen, waarmee hij in zijn debuutseizoen meteen kampioen werd van de Franse Ligue 2. Zijn grootste successen vierde hij met Chelsea, dat hem in 2001 voor ruim negen miljoen euro overnam van Olympique Marseille. In Londen werd hij twee keer kampioen en won hij verder de FA Cup en de League Cup.

In de Franse nationale ploeg was Gallas tot zijn afscheid in 2011 eveneens een vast gezicht. Met Les Bleus kwam hij uit op de WK's van 2006 en 2010 en de EK's van 2004 en 2008. In 2006 was Gallas een vaste basisspeler in de ploeg die in de WK-finale na penalty's van Italië verloor. Ook won hij in 2003 de Confederations Cup met Frankrijk.

In november 2009 maakte de veelzijdige verdediger waarschijnlijk het meest omstreden doelpunt van zijn carrière. In de play-offs tegen Ierland voor het WK in Zuid-Afrika maakte hij in de return in het Stade de France de beslissende goal waardoor Frankrijk zich kwalificeerde. Daar ging echter hands van Thierry Henry aan vooraf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.