Galatasaray wil Vincent Janssen bevrijden

Reacties

Galatasaray lijkt Vincent Janssen te willen verlossen van zijn lastige situatie bij Tottenham Hotspur. De Turkse grootmacht onderzoekt of het de spits van Oranje op huurbasis kan overnemen van de club waar hij op een zijspoor is beland.

Galatasaray wil Vincent Janssen bevrijden

Volgens goed ingevoerde Turkse media is het plan dat Janssen een kwartet gaat vormen met Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Garry Rodrigues en dat de Nederlanders Galatasaray op weg moeten helpen naar het kampioenschap. De club is verwikkeld in een titelstrijd met Istanbul Basaksehir en Besiktas en zoekt een scorende aanvaller.

De overstap naar Turkije zou voor Janssen een tussenoplossing zijn, nu hij bij Tottenham Hotspur niet eens meer deel uitmaakt van de wedstrijdselectie. Om eerste spits te blijven van het Nederlands elftal, moet hij spelen.

Bij Spurs wordt dat een moeilijk verhaal. De aanvaller ligt er momenteel zwaar onder vuur vanwege zijn magere productie. Janssen scoorde dit seizoen slechts drie keer uit een penalty; hij maakte niet één velddoelpunt.

Manager Mauricio Pochettino zou niet onwelwillend staan tegenover een verhuur van de aanvaller die hij vorige zomer voor 22 miljoen overnam van AZ. Hij vertelde onlangs nog dat Janssen momenteel een beetje 'warmte en liefde nodig heeft'. Dat lijkt Galatasaray hem nu te willen gaan bieden.

Mochten de Turken een deal kunnen sluiten met Spurs, treft Janssen in Istanbul de Nederlandse trainers Jan Olde Riekerink en Frans Hoek. Behalve Galatasaray zijn meer clubs geïnteresseerd de aanvaller op huurbasis over te nemen. Alles bij elkaar lijkt het erop dat Janssen het seizoen afmaakt bij een andere club. Voor bondscoach Danny Blind kan dat goed nieuws betekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.