Galatasaray stuurt Sigthórsson terug naar Frankrijk

Reacties

Galatasaray heeft donderdagavond bevestigd dat het huurcontract van Kolbeinn Sigthórsson is ontbonden. De IJslandse spits keert onverrichter zake terug naar FC Nantes.

Galatasaray stuurt Sigthórsson terug naar Frankrijk

Turkse media meldden eerder al dat Galatasaray niet langer prijs stelt op de diensten van Sigthórsson. De ex-Ajacied kwam geen enkele keer in actie voor de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink sinds hij in september een meniscusoperatie onderging. Begin deze maand werd de 26-jarige aanvaller wel weer gesignaleerd op het trainingsveld, maar hij mag zijn revalidatie afronden in Frankrijk.

De toekomst leek nog zo rooskleurig voor Sigthórsson nadat hij zijn land in de achtste finale van het EK ten koste van Engeland (2-1) naar de volgende ronde had geschoten. Ook in de kwartfinale gaf de voormalig spits van AZ weer zijn visitekaartje af met een goal tegen Frankrijk (2-5). Galatasaray zag daarom wel brood in de tijdelijke komst van de 44-voudig international en sloot zelfs een optie tot koop af.

Die wordt dus niet gelicht. Daarmee zal ook Nantes waarschijnlijk niet al te blij zijn. Sigthórsson scoorde in zijn eerste seizoen maar vier keer voor de Ligue 1-club, die vorig jaar nog drie miljoen euro voor hem overmaakte aan Ajax en hem een contract tot 2020 aanbood. In Nederland was de kopsterke spits nog wel relatief succesvol met achttien goals voor AZ en 35 voor Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.