Galatasaray profiteert optimaal van verlies Fenerbahçe

Frank Rijkaard is met Galatasaray drie punten uitgelopen op Fenerbahçe. Cim Bom Bom won thuis van Kasimpasa, terwijl de concurrent voor de titel onderuit ging bij Istanbul BB.

Galatasaray-Kasimpasa 4-1De overwinning van Galatasaray kwam pas in het laatste kwartier tot stand. Arda Turan zette de thuisclub na een klein half uur op 1-0, maar in de 65ste minuut kwam Kasimpasa door een treffer van Yusuf Kurtulus op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd zorgde Abdul Kader Keita echter voor een nieuwe voorsprong, waarna Jô en opnieuw Keita de eindstand bepaalden op 4-1.

Istanbul BB-Fenerbahçe 2-1Iskender Alin was de grote man aan de kant van de thuisclub. Met twee doelpunten bezorgde hij Istanbul BB de overwinning op Fenerbahçe, dat alleen via Alex iets terug kon doen. De Braziliaan haalde het einde van de wedstrijd overigens niet, in de 79ste minuut werd Alex van het veld gestuurd door scheidsrechter Firat Aydinus vanwege een overtreding met gestrekt been.

Galatasaray komt door de thuiszege op vijftig punten uit 23 duels, vijf meer dan nummer drie Fenerbahçe. Tussen de twee Turkse grootmachten staat Bursaspor, dat vier punten minder heeft dan Galatasaray, maar nog wel een wedstrijd tegoed heeft.