Galatasaray kwam net te laat voor Büttner

Reacties

Na de deadline duiken altijd weer bijzondere transferverhalen op. Zo had Alexander Büttner teamgenoot van Wesley Sneijder kunnen zijn. Een kleine bloemlezing.

Galatasaray kwam net te laat voor Büttner

Büttner
Koud had Büttner maandag zijn handtekening gezet onder zijn contract met Anderlecht of Galatasaray meldde zich voor de linksback. Het was dus te laat om hem uit de Brusselse handen te houden en naar Istanbul te lokken om teamgenoot te worden van Wesley Sneijder en Ryan Donk.

Boilesen
Het was allerminst de enige transfer die op het laatste moment een andere wending had kunnen of moeten krijgen. Want Ajax, Middlesbrough en Nicolai Boilesen dachten zaterdag alles te hebben afgekaart. Maar de Deense linksback bleef in Amsterdam, tot ongenoegen van de clubs. Vader Boilesen was het die een streep zette door de transfer.

Ook Lesly de Sa blijft zitten waar hij zit. Want de aanvaller van Willem II zag een transfer naar het Bulgaarse Levski Sofia op het laatste moment afketsen, zoals Mathias Gehrt niet van ADO Den Haag naar Roda JC verhuisde. Mats Seuntjens zag op zijn beurt dat de vraagprijs van NAC te gortig was voor ADO.

Sanogo
Zoals in elke transferperiode zijn er ook weer opvallende mislukkingen. Zo waren Hamburger SV en Young Boys het eens over de transfer van Sekou Sanogo. Maar de Ivoriaan speelt de rest van het seizoen gewoon in Zwitserland. De twee clubs schoven elkaar de schuld in de schoenen. Feit was dat de papierwinkel pas om 18.04 uur binnen was bij de Duitse bond, waar de deadline was gesteld om 18.00 uur.

Een kapotte fax, een veel gehoorde dealbreker van de laatste jaren, was dit keer niet de oorzaak. 'In deze tijden worden contracten niet meer gefaxt', aldus directeur Peter Knäbel.

Van Gaal
Van Manchester United werd natuurlijk ook vuurwerk verwacht. De grote en minder grote namen volgden elkaar in hoog tempo op als mogelijke nieuwelingen. Maar nu alle stof is neergedaald is de balans opvallend: Louis van Gaal heeft geen enorme bedragen neergelegd om zijn selectie van vers bloed te voorzien. Sterker nog, de hand bleef voor het eerst sinds 2005 op de knip.

En daarmee staat Man Utd symbool voor de andere grote Europese clubs, die stuk voor stuk nalieten op de slotdag enorme klappers te realiseren terwijl dat in het verleden geregeld wel het geval was. Zo greep Barcelona ondanks de nodige inspanningen naast Nolito van Celta de Vigo en is Alex Teixeira nog altijd geen speler van Liverpool. Of dat wijze beslissingen zijn, zal de tijd moeten leren.

Lees hier alle ontwikkelingen van Deadline Day nog eens terug.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.