Galatasaray haalt met Belhanda concurrent voor Sneijder

Reacties

Younès Belhanda maakt definitief de overstap van Dinamo Kiev naar Galatasaray. De Turkse topclub kondigde vrijdagmiddag aan dat het de aanvallende middenvelder voor vier jaar vastlegt. De komst van de Marokkaanse international betekent mogelijk dat Wesley Sneijder vertrekt uit Istanbul.

Galatasaray haalt met Belhanda concurrent voor Sneijder

De recordinternational van het Nederlands elftal wordt de afgelopen weken gelinkt aan een vertrek naar de Serie A, terwijl men binnen de Turkse competitie ook gecharmeerd is van de creatieveling. Bij de presentatie van Belhanda werd er echter gesproken van een samenwerking met Sneijder.

Belhanda speelt voornamelijk als aanvallende middenvelder, maar heeft in het verleden ook als flankspeler gefungeerd. 'Het is een eer om met een speler als Sneijder samen te spelen. Ik ben blij dat ik met technische begaafde en goede voetballers ga spelen.' Belhanda stond vorige maand nog tegenover Sneijder. In de vriendschappelijke interland Marokko - Nederland (1-2) speelden ze tegen elkaar. Belhanda viel toen vooral op met enkele spijkerharde tackles.

Het blijft gissen naar de situatie van de Nederlandse middenvelder. Clubpresident Dursun Özbek ontweek de vragen van de toegestroomde pers. 'Volgende week treffen Sneijder en ik elkaar', was de korte reactie van Özbek. Sneijder komt sinds begin 2013 uit voor Galatasaray en speelde inmiddels meer dan honderdvijftig wedstrijden voor de club. Hij werd twee keer kampioen van Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.