Galatasaray fleurt zwarte dag iets op met bekersucces

Reacties

Galatasaray heeft zich ten koste van Akhisar Belediyespor geplaatst voor de halve finale van het Turkse bekertoernooi. De club van Wesley Sneijder en Ryan Donk had aan een 1-1 gelijkspel genoeg in de return.

Galatasaray fleurt zwarte dag iets op met bekersucces

Galatasaray verdedigde in eigen huis een 2-1 voorsprong. In het heenduel won de topclub mede dankzij een treffer van Sneijder en ook woensdagavond startte de ex-Ajacied in de basis. Orhan Atik, de vervanger van de eerder deze week vertrokken trainer Mustafa Denizli, liet Donk op de bank starten. Sneijder en co werden al snel op weg geholpen door de bezoekers. Akhisar Belediyespor-verdediger Douglão kopte in de tiende minuut namelijk in eigen doel: 1-0.

Akhisar Belediyespor kwam direct na rust terug dankzij een doelpunt van Hugo Rodallega, waardoor het nog spannend werd in Istanbul. Sneijder had die spanning weg kunnen nemen door voor de 2-1 te tekenen, maar de spelmaker knalde vanaf enkele meters hoog over. De uitploeg kwam echter ook niet meer tot scoren, waardoor Galatasaray zich halve finalist mag noemen.

Zo eindigde de woensdag voor Galatasaray met een lichtpuntje. Eerder op de dag werd bekend dat de Turkse grootmacht door de UEFA voor een jaar uitgesloten is van deelname aan Europees voetbal. De club uit Istanbul wordt gestraft vanwege het overtreden van de regels omtrent Financial Fair Play.

Bekijk hier al onze video's