Galatasaray denkt dat Baros wel scoort in Turkije

Milan Baros is de laatste aanwinst van Galatasaray. Komende donderdag arriveert de Tsjech in Istanbul om een driejarig contract te ondertekenen.

Galatasaray denkt dat Baros wel scoort in Turkije

'We hebben wederom een speler van wereldformaat naar Turkije weten te halen', zegt bestuurslid Haldun Üstunel op de website van Cim Bom. 'Iedereen kent de reputatie van Baros en vanaf vandaag is hij officieel speler van Galatasaray.'

Baros stond sinds de winter van 2007 onder contract bij Olympique Lyon, maar de 66-voudig international die 32 goals maakte voor zijn land, slaagde er niet in indruk te maken bij de zevenvoudig Frans kampioen. Lyon verhuurde hem vorig seizoen zelfs aan Portsmouth.

Sinds de zomer van 2006 kwam Baros namens Aston Villa, Lyon en Portsmouth tot een totaal van 53 competitieduels, waarvan 32 als basisspeler. De 26-jarige spits maakte acht doelpunten in die periode.

Hoe veel de Turkse club betaalt aan Lyon om het tot medio 2010 lopende contract van Baros af te kopen, is onbekend. Eerder deze zomer lijfde Galatasaray al Harry Kewell, Morgan De Sanctis en Fernando Meira in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen