Gakpo draagt bij aan eenvoudige zege Liverpool, toch zorgen voor Klopp

Liverpool heeft zaterdag voor het eerst in de clubhistorie een uitzege geboekt op Brentford. Mede dankzij een doelpunt en een assist van Cody Gakpo was het sportief gezien een zorgeloze middag voor The Reds, maar er was ook minder nieuws. Curtis Jones en Diogo Jota voegden zich in de uitpuilende ziekenboeg van Liverpool.

Brentford
Brentford
1 - 4
Liverpool
Liverpool

Nog nooit lukte het Liverpool om op bezoek bij Brentford te winnen. Dat moet in het juiste perspectief worden geplaatst, want het duel stond pas twee keer eerder op het programma. Vorig seizoen won Brentford met 3-1, het jaar daarvoor eindigde de ontmoeting in een doelpuntrijk gelijkspel (3-3). De vreugde was daarom ook groot toen The Reds tien minuten voor rust op voorsprong kwamen door een fraaie treffer van Darwin Núñez, die Mark Flekken passeerde met een lob.

Ziekenboeg stroomt verder vol
Tot zover het goede nieuws aan de zijde van Liverpool, want nog voor rust moesten Jones en Jota geblesseerd van het veld. In het geval van de Portugese aanvaller, die de laatste weken in topvorm verkeerde, wordt gevreesd voor een zware blessure. Christian Nørgaard landde onbewust vol op de knie van Jota, die niet meer kon opstaan en van het veld moest worden gedragen.

Dat leidde tot de rentree van Mohamed Salah, die zijn eerste minuten voor Liverpool maakte sinds nieuwjaarsdag. Jürgen Klopp wees Ryan Gravenberch aan als vervanger van Jones. Bij aanvang van de tweede helft maakte ook Gakpo zijn opwachting. Met de Nederlander in plaats van Núńez zou Liverpool de score snel verdubbelen.

Liverpool pakt door
Gravenberch speelde in op Salah, die Alexis Mac Allister bereikte. De Argentijn kreeg de tijd om de bal goed te leggen en liet Flekken voor de tweede keer kansloos. Salah zou zelf ook nog op het scorebord komen. De sterspeler profiteerde van het verlengen van Gakpo, die de assist op zijn naam kreeg. Salah rondde vervolgens vakkundig af (0-3).

Gakpo passeert Flekken
Ivan Toney redde de eer nog voor Brentford, maar verder zou de thuisploeg niet komen. Sterker nog, Gakpo slaagde erin om de score uit te breiden. De Nederlander profiteerde van een gigantische fout van Nathan Collins en behield oog in oog met Flekken het overzicht. Voor Gakpo was het dit seizoen zijn tiende doelpunt in alle competities.

Door de overwinning loopt Liverpool uit op Manchester City, dat tegen een achterstand van vijf punten aankijkt. De nummer twee van de Premier League heeft echter nog twee wedstrijden tegoed. De blessuregevallen moeten Klopp toch zorgen baren. Midweeks staat het competitieduel met Luton Town op het programma, volgende week zondag wacht de League Cup-finale tegen Chelsea. The Blues zijn zaterdag de tegenstander van City.