Gabigol doet bijnaam eindelijk eer aan en helpt Inter aan zege

Reacties

Internazionale heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om Europese tickets. De formatie van trainer Stefano Pioli maakte in de slotfase het verschil in de Serie A-wedstrijd tegen Bologna: 0-1.

Gabigol doet bijnaam eindelijk eer aan en helpt Inter aan zege

Internazionale nam het initiatief en was via Rodrigo Palacio al in de zesde minuut dicht bij de openingstreffer. De 35-jarige Argentijn schoot evenwel over. Behoudens deze grote kans kwam Bologna in de eerste helft eigenlijk niet in de problemen. De thuisclub hield Internazionale ver van het doel af en deelde geregeld via de counter een speldenprikje uit.

Na de hervatting werd de klok de grootste tegenstander van Internazionale, dat in een te laag tempo speelde om de defensie van Bologna te kraken. Ivan Perisic probeerde het wel met enkele individuele acties, maar ook de Kroaat miste net de scherpte. Het inbrengen van Gabriel Barbosa - die zijn bijnaam Gabigol nog weinig eer heeft aangedaan bij Internazionale - bood soelaas. De Braziliaan tikte na iets meer dan tachtig minuten van dichtbij binnen op aangeven van Danilo D'Ambrosio. Het betekende de eerste Serie A-goal voor de afgelopen zomer van Santos overgekomen aanvaller.

Door de zege mag nummer vier Internazionale nog dromen van een rentree in de Champions League. De oud-werkgever van Frank de Boer komt op drie punten van nummer drie Napoli, dat nog wel een duel tegoed heeft. Voor middenmoter Bologna betekent het de derde thuisnederlaag op rij na de vernederende verliesbeurten tegen Napoli (1-7) en AC Milan (0-1, terwijl de Rossoneri het duel met negen man beëindigden).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.