Futuralis slaat terug: 'Wij konden ons werk niet meer doen'

Reacties

Het makelaarsbureau Futuralis heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de soap bij NEC. Het bedrijf is van mening dat het absoluut geen schuld heeft aan de sportieve malaise in Nijmegen.

Futuralis slaat terug: 'Wij konden ons werk niet meer doen'

Danny Hoekman, voormalig technisch manager en technisch adviseur van NEC, haalde onlangs flink uit naar Futuralis. Het kostte de oud-prof zijn functie bij de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. Voor Futuralis, dat al vaker kritiek kreeg in de media voor de rol die het speelde bij NEC, reden om tegen FOX Sports in te gaan op alle kritiek.

'Er wordt heel veel over ons gesproken, maar zelden met ons gesproken. Daarom weet men gewoon niet hoe het zit', aldus Roderik van Kerkhof, bestuursvoorzitter van Futuralis. 'Je hoort altijd: "Futuralis begeleidt ook spelers en dan doen ze dit bij NEC erbij". Dat is bij ons echter een aparte juridische constructie, het zit in een aparte bv. We hebben bij NEC niet goed uitgelegd wat wij hebben gedaan gedurende die twee jaar. Dat is omdat NEC met ons had afgesproken dat zij de woordvoerder zouden zijn en bovendien waren wij gewoon hard aan het werk om te kijken of we sportief en financieel goede resultaten konden boeken.'

Van Kerkhof wil benadrukken dat hij niet probeert het straatje van Futuralis schoon te vegen. 'Het is eerder andersom. Mensen gooien iets op ons straatje wat er niet hoort. Wij zijn in juni vertrokken bij NEC omdat wij ons werk niet meer konden doen zoals wij dat wilden. Dan kunnen wij de toegevoegde waarde niet meer leveren waar wij normaliter voor garant staan, zie ook de eerste twee jaar bij NEC. Dan moet je vertrekken, dat zouden meer mensen moeten doen als iets niet werkt.'

Futuralis speelt op de achtergrond overigens nog steeds een rol bij NEC. Bovendien stelde het bedrijf volgens Hoekman de huidige selectie van de Eredivisionist samen.

Deze week in VI een uitgebreide reportage over de problemen bij NEC, waar niemand verantwoordelijkheid neemt voor de huidige spelersgroep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.