Fulham verliest degradatiekraker, Norwich en Stoke gelijk

Voor Fulham komt het afscheid van de Premier League dichterbij na het verlies tegen directe concurrent Cardiff City. Het duel tussen Erik Pieters en Ricky van Wolfswinkel bleef onbeslist.

Cardiff City – Fulham 3-1
Maarten Stekelenburg en John Heitinga moeten zich grote zorgen maken over degradatie uit de Premier League. Fulham, waar Konstantinos Mitroglou (foto boven) zijn basisdebuut maakte, verloor namelijk de degradatiekraker bij Cardiff City met 3-1.

Vlak voor rust kwam het zwak spelende Fulham voor het eerst op achterstand. Steven Caulker tikte van dichtbij een mislukt schot van Craig Noone binnen. Even leek een wederopstanding in de maak te zijn voor Fulham, toen Lewis Holtby na een uur zorgde voor de gelijkmaker, nadat Heitinga een corner goed had doorgekopt. Caulker kopte echter niet veel later al de 2-1 binnen en na een ongelukkig eigen doelpunt van Sascha Riether was de wedstrijd gespeeld.

Door de 3-1 nederlaag verliest hekkensluiter Fulham de concurrenten in de strijd tegen degradatie uit het oog. Nummer negentien Sunderland heeft drie punten meer, maar drie wedstrijden minder gespeeld. West Bromwich Albion en Cardiff staan vier punten boven The Cottagers, die nog negen duels hebben om degradatie te voorkomen.

Norwich City – Stoke City 1-1
In de strijd tegen degradatie zijn Norwich City en Stoke City weinig opgeschoten met het gelijkspel als resultaat van hun ontmoeting. Het duel tussen Ricky van Wolfswinkel en Erik Pieters eindigde op Carrow Road in 1-1.

Na een kansarme eerste helft werd de ban gebroken door Bradley Johnson, die in de 56ste minuut Norwich City op voorsprong zette. Ruim een kwartier voor het einde tekende Jonathan Walters voor de gelijkmaker. De Ierse spits schoot raak uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Sébastien Bassong op invaller John Guidetti.

Maar Walters verdween allerminst als de gevierde man naar de kleedkamer, want vijf minuten na zijn gelijkmaker moest hij met een directe rode kaart van het veld na een gevaarlijke tackle op Alexander Tettey. Met tien man haalde Stoke City desondanks de eindstreep zonder meer schade.

Overige uitslag:
Crystal Palace – Southampton 0-1

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}