Fulham van Jol verplettert Newcastle United en Krul

In de Premier League heeft manager Martin Jol uitstekende zaken gedaan door op eigen veld met Fulham subtopper Newcastle United met liefst 5-2 te verslaan. Swansea City verloor met Michel Vorm op doel van Sunderland.

Fulham - Newcastle United 5-2De wedstrijd op het pittoreske Craven Cottage begon moeizaam, maar kort voor het rustsignaal kwam het duel ineens op gang: Danny Guthrie stuurde de bal (na balverlies van Bryan Ruiz) vanaf een meter of twintig de kruising in: 0-1.

Het was voor de ploeg van manager Martin Jol blijkbaar de prikkel die het nodig had. The Cottagers kwamen als herboren uit het kleedlokaal. In een goede twintig minuten was de achterstand door twee doelpunten van de Amerikaan Clint Demspey en benutte strafschoppen van Danny Murphy (strafschop) en Bobby Zamora omgebogen in een 4-1 voorsprong.

Newcastle-doelman Tim Krul speelde een allesbehalve gelukkige rol door een aantal schoten slecht te verwerken en een penalty te veroorzaken. Hatem Ben Arfa zorgde nog voor 4-2, terwijl Dempsey met zijn derde treffer de eindstand op 5-2 bepaalde. Dempsey is overigens de eerste Amerikaan met een hattrick in de Premier League achter zijn naam.

Sunderland - Swansea City 2-0De andere Nederlandse doelman in de Premier League, Michel Vorm, verloor eveneens. Zijn ploeg Swansea City ging op bezoek bij Sunderland met 2-0 onderuit. De ex-goalie van FC Utrecht viel weinig te verwijten bij de doelpunten van Stéphane Sessegnon en Craig Gardner. Beide spelers vonden de bovenhoek.

Everton - Blackburn Rovers 1-1John Heitinga is er met Everton niet in geslaagd op eigen veld te winnen van Blackburn Rovers. De thuisploeg kwam na een halfuur spelen wel op voorsprong door een doelpunt van Tim Cahill, maar zagen de bezoekers twintig minuten voor het einde via een laag schot van David Goodwillie op gelijke hoogte komen.

Royston Drenthe verving kort na de rust Louis Saha, maar kon geen stempel drukken op de wedstrijd. Everton blijft daardoor middenmoter, terwijl Blackburn niet weg komt van de onderste plaatsen.

Wolverhampton Wanderers - Aston Villa 2-3De wedstrijd tussen The Wolves en The Villans stond geheel in het teken van de rentree van good-old Robbie Keane. De routinier staat nog onder contract bij het Amerikaanse LA Galaxy, maar tekende een huurovereenkomst van twee maanden bij Villa en was meteen goud waard.

De Ierse spits boog in de slotfase hoogstpersoonlijk een 2-1 achterstand om in een 2-3 voorsprong. Vooral zijn tweede doelpunt, waarbij Keane een afvallende bal hard binnen joeg, was prachtig. Keane werd vervolgens getrakteerd op een applauswissel.

Overig uitslagen:Queens Park Rangers - Wigan Athletic 3-1Stoke City - West Bromwich Albion 1-2 Foto: VI Images