Fulham stunt met winst bij Manchester United

Manchester United heeft op Old Trafford een onverwachte 3-1 nederlaag moeten slikken. Het frisse en effectieve Fulham stuntte met een redelijke ruime en verdiende overwinning. Het was ruim een jaar geleden dat ManU zoiets overkwam.

Fulham verraste vooral in de eerste 25 en laatste 25 minuten. De Londenaren openden sterk en kwamen in de derde minuut al op voorsprong. Mikael Sylvestre verspeelde de bal waarna Lee Clark bij de eerste paal de 0-1 binnentikte.

In de extra tijd voor rust kwam United op gelijke hoogte. Via Ruud van Nistelrooy en Ryan Giggs (foto) werd Diego Forlán in stelling gebracht. De Uruguayaan haalde hard en doeltreffend uit: 1-1. Na de pauze zette de Engelse kampioen wel door maar had het te weinig in huis om Edwin van der Sar voor een tweede keer te passeren.

In het laatste deel van de wedstrijd sloeg Fulham wel ijskoud toe. Eerst schoot Steed Malbranque een afgeslagen bal hard en laag voorbij Tim Howard. Daarna was de Fransman de aangever en werkte Junichi Inamoto de bal knap in het United-doel.

Manchester United verloor op 11 spetember 2002 voor het laatst in eigen huis in het Premiership. Bolton Wanderers was toen met 1-0 te sterk. De laatste keer dat ManU in competitieverband drie doelpunten tegen kreeg in het Theatre of Dreams was op 1 december 2001 tegen Chelsea (0-3).