Fulham spaart Tottenham nog met ruime zege

Fulham heeft een knappe overwinning geboekt in de FA Cup. Bij rust werd Tottenham verpulverd en liep de score op tot 4-0. In het tweede bedrijf wist de formatie van Harry Redknapp de score te handhaven.

Fulham, met Moussa Dembélé en Carlos Salcido in de basis kreeg na tien minuten al een strafschap mee. Clint Dempsey werd door Alan Hutton neergehaald in het strafschopgebied, Danny Murphy was doeltreffend vanaf elf meter. Vier minuten later mocht Murphy weer aantreden vanaf elf meter en moesten de Spurs, waar Steven Pienaar en Rafael van der Vaart aan de aftrap stonden, verder met tien man. Michael Dawson werd de rode kaart getoond na een domme overtreding op Dembélé. Wederom verzilverde Murphy de penalty en keek Tottenham na een kwartier spelen al tegen een 2-0 achterstand aan.

Tien minuten later sloeg Fulham weer toe. Bij een hoekschop werd er slecht verdedigd door Tottenham waar Brede Hangeland van profiteerde. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Moussa Dembélé. De Belg maakte een rush vanaf de middenlijn, zette twee verdedigers op het verkeerde been en verschalkte Heurelho Gomes met een schot in de lange hoek. In het tweede bedrijf waren geen spectaculaire momenten meer. Tottenham hield de schade beperkt en Fulham nam genoegen met vier doelpunten. Invaller Peter Crouch probeerde de eer nog te redden namens Spurs maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat. Foto: VI Images