Fulham ontslaat Meulensteen, Magath zijn opvolger

Reacties

Fulham heeft manager René Meulensteen per direct op straat gezet en Felix Magath aangesteld als zijn opvolger. De Duitser, die donderdag nog een rol bij Hamburger SV afzegde, krijgt een contract voor anderhalf jaar.

Fulham ontslaat Meulensteen, Magath zijn opvolger

'Onze club heeft potentie getoond in de laatste wedstrijden, maar het feit blijft dat we sinds 1 januari geen competitieduel meer hebben gewonnen. Gezien onze vorm kunnen we niet langer blijven hopen op meer geluk. En met nog twaalf wedstrijden te gaan en minstens vier punten achterstand op een veilige plek moeten we resultaten halen. Het was tijd voor actie', luidt het statement van eigenaar Shahid Khan op de clubwebsite.

'Ik ben erg blij om Felix Magath te mogen verwelkomen. Felix is een ervaren trainer met honger om zijn successen in de Bundesliga te herhalen bij Fulham. Ik ben vooral onder de indruk van de reputatie van Felix bij clubs die het moeilijk hadden, vaak laat in het seizoen. Hij weet dat dat precies is wat we van hem verwachten', vervolgde Khan.

Opvallend is dat de naam van Meulensteen in de hele aankondiging niet terugkomt. Zijn baan bij de Engelse hekkensluiter bungelde de laatste weken aan een zijden draadje. De Nederlander was sinds begin december de opvolger van de ontslagen Martin Jol.

Aanvankelijk kreeg Meulensteen nog een kans van Khan. De clubeigenaar vond het nog te vroeg om van manager te wisselen en legde Meulensteen een ultimatum op. Hij kreeg nog twee wedstrijden (tegen Manchester United en tegen Liverpool) om Fulham op de rails te krijgen. Tegen United pakte Fulham een punt (2-2) en tegen Liverpool werd er met 2-3 verloren. De resultaten en het getoonde spel blijken voor Meulensteen niet voldoende voor een langer draagvlak binnen de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.