Fulham maakt tegen Newcastle eind aan zwakke reeks

Martin Jol heeft zijn Fulham voor het eerst in acht Premier League-duels weer eens zien winnen. Na zeven optredens zonder zege werd maandagavond in eigen huis het Newcastle United van doelman Tim Krul en middenvelder Vurnon Anita met 2-1 verslagen.

Na negentien minuten zette Steve Sidwell de ploeg van manager Jol op voorsprong. Hij zag zijn inzet via Mike Williamson in het doel verdwijnen, waardoor Krul kansloos was. Die goal maakte ook direct een einde aan een serie van drie competitiewedstrijden zonder Fulham-doelpunt. De Ier Damien Duff was de aangever.

In het eerste bedrijf toonde Krul wel zijn klasse. Hij hield Newcastle in de wedstrijd door onder andere Dimitar Berbatov van scoren af te houden. Na de onderbreking scoorden Newcastle en Fulham, die voorafgaand aan de onderlinge confrontatie allebei onderin de middenmoot stonden met zeventien punten, beiden nog één keer.

De manier waarop Newcastle in de 54ste minuut langszij kwam was indrukwekkend. Hatem Ben Arfa verraste doelman Mark Schwarzer compleet met een fantastisch schot. Dat de inzet van de Fransman via de onderkant van de lat in het doel sloeg, maakte de treffer extra fraai. Schwarzer kon niets anders doen dan even weerloos in het doel blijven liggen.

Tot zijn opluchting zag Schwarzer even later Hugo Rodallega Fulham weer op voorsprong zetten. Hij kopte een perfect aangesneden vrije trap van – opnieuw – Duff binnen. Krul had geen antwoord. Omdat Schwarzer zich in het vervolg goed van zijn taak kweet en geluk had dat Fabricio Coloccini met een fraai gekruld schot het aluminium raakte, bleef het bij 2-1 voor Fulham.

Jol beëindigde zo de slechte reeks en is inmiddels nummer dertien in de Premier League. Newcastle, dat dit seizoen met vanavond meegerekend in acht uitduels geen enkele keer won, staat een plek lager met drie punten minder. Die stek is voor Newcastle, bij wie Anita in de slotfase werd gewisseld en Krul negentig minuten meedeed, uitermate teleurstellend. Vorig seizoen werd de ploeg van manager Alan Pardew nog vijfde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.